Bopanna/Mergea mästare i Madrid efter nervkittlande final

Det nykomponerade dubbelparet Bopanna/Mergea tog på söndagen sin första titel som par tillsammans efter en mycket jämn drabbning mot Zimonjic/Matkowski i Madrid. Siffrorna skrevs till 6-2, 6-7(5), 11-9 efter 85 minuter spelare där det indisk/rumänska paret drog det längsta strået.

”Vi är väldigt glada”, säger Bopanna till Atpworldtour.com direkt efter matchen. ”Det är en grym bedrift av oss att vinna på grus, speciellt för mig eftersom det är min första titel på underlaget. Det är väldigt kul att få vinna här med en kille som Florin Mergea då vi har känt varandra länge och vi är bra vänner.”

”Vi har jobbat väldigt hårt och vi trodde på oss själva,” säger Mergea innan han fortsätter: ”Vi vet vad vi ska göra på banan för att vinna dessa matcher och givetvis behöver man visserligen lite tur ibland men vi var väldigt fokuserade och trodde på att vi kunde gå hela vägen. Vi spelade vår bästa tennis varje dag och vi tog titeln. En fantastisk vecka!”

Rohan Bopanna kan i och med vinsten stoltsera sig med tolv titlar på ATP-nivå samtidigt som Mergea nu har fyra titlar på sitt CV varav söndagens triumf var den första i Masters-sammanhang.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.