Därför är det kul att betta på tennis

Oddsa på tennis – Här är tipsen

Artikeln är i samarbete med en tredje part och skrivs inte av Tennisportalens skribenter

Sverige har en gedigen tennishistoria med profiler som Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jonas Björkman och många fler. Under det senaste årtiondet har det dock inte varit särskilt ljust på den svenska tennisfronten på herrsidan i världstoppen, detta med Robin Söderling som enda undantag. Tyvärr tvingades Robin lägga av på grund av skador och frågan är om inte Leo Borg, Björn Borgs son, är en sannolik efterträdare i framtiden.

Trots att vi saknar svenska världsstjärnor i dagsläget är betting på tennis inget som märkt av detta. Att betta på tennis är oerhört roligt och spännande. Efter fotboll och Esport är det den sport som flest bettar på i världen. Trenden ser inte ut att försvinna, vilket innebär att spelbolagens utbud av betting på tennis bara blir större och större.

Marknaderna är många i betting på tennis

Även om tennis bara består av två spelare, förutom vid dubbel, och alltid får fram en vinnare, finns det många marknader tillgängliga på en tennismatch. Självklart går det att spela på matchodds också. Matchodds på en slutvinnare är dock långt ifrån allt som finns tillgängligt inom tennisbetting.

 En tennismatch består oftast av bäst av fem set. För att vinna ett set behöver en spelare vinna 6 game. Ett game vinner man genom att få 4 bollar i samma game, om inte motståndaren har lika många bollar som du. Du kan betta på totalt antal game men även totalt antal set. Både genom “vanliga” spel, men även genom att lägga in ett handikapp i ditt bet. Du kan även tippa resultatet i ett specifikt set, eller spela på vem som kommer vinna varje stundande game eller set.

Livestream och live betting på tennis

Live betting har du säkert hört talas om. Det innebär att du bettar live på en pågående match. Live betting är den mest actionfyllda formen av sports betting. Hos spelbolagen går det att betta live på tennis. 

Fördelarna med att oddsa live är många. Förutom att det är en roligare och mer actionfylld spelform, finns det fler argument som talar för live betting på tennis. Marknaderna är betydligt fler när du spelar live. Du kan lägga bet på varje boll under matchen, samtidigt som du följer matchen live. Även “roligare” spel förekommer. Exempel kan vara vem som kontaktar läkarteamet först, eller den spelare som måste besöka herrarnas före sin motståndare. 

Hos vissa av de stora spelbolagen kan du titta på tennismatcher genom live stream. De täcker de flesta matcherna och framförallt de stora turneringarna. När du följer en match via live stream kan du slå två flugor i en smäll. För en komplett oddsupplevelse följer du matchen via länken samtidigt som du placerar dina spel. På så sätt får du kontroll och kan avgöra dagsformen hos spelarna. Det underlättar rejält i din betting på tennis.

Så vinner du på tennisbetting

När du ska lägga ditt spel är det bra att ha en bettingstrategi på tennis. Precis som med all annan sports betting är kunskap det mest effektiva sättet att överlista ett spelbolag. Genom att vara påläst inför matchen ökar du chanserna att vinna rejält. Det finns flertalet rekare som erbjuder speltips på tennis. Läs på så många du kan, fast ha i åtanke att det aldrig är någon garanti med vinst, bara för att en expert sagt att så är fallet.

Betting på tennis är oerhört kul då det är en av de mer spännande sporterna. En match har många ansikten och kan vända oerhört snabbt. Bara för att någon har ledning med 5-1 betyder det inte att setet är deras. Är du personen som förutspår vändningen? Det är otroligt spännande att betta live på tennis.

Tennisbonusar

Hos de spelbolag som erbjuder sportbonus, kan du använda din bonus till att betta på tennis. En oddsbonus är fantastiskt för då matchas din insättning i regel med 100% upp till 1000 kronor. Bonusbeloppet kan variera men vårt exempel är den absolut vanligaste bonusen inom sports betting. Tänk på att omsättningskrav tillkommer vid en bonus. Läs igenom dessa innan du tar emot din oddsbonus. 

Det förekommer även freebets och förhöjda odds på tennis som en del spelbolag erbjuder. Framförallt när det är stora turneringar som ATP eller Wimbledon. Då finns det mängder av roliga oddskampanjer på tennis. Det finns alltid ett spelbolag tillgängligt för dig som älskar betting på tennis.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen