Dessa spelare får Wild cards i Wimbledon

Hela åtta spelare kommer att tilldelas ett wild card till årets tredje Grand Slam på herrsidan och i skrivande stund har sju spelare fått det ärofyllda beskedet och vi på Tennisportalen går igenom samtliga.

1. Liam Broady

Storbritanniens framtidshopp har inte övertygat på de grästurneringar som har spelats i veckorna på challengertouren och har åkt ut i samtliga förstarundor men har tilldelats ett WC från arrangörerna då de ser potential i honom och en spelare som inom några år ska vara en stabil kugge på ATP-touren. Möjligtvis att Wimbledon blir för stort för honom redan i år men i vilket fall som helst är det en fantastisk möjlighet för Broady som kan gå in och spela helt utan press.

2. Kyle Edmund

Även här ett stort framtidshopp för britterna som föredrar att spela på grus och spelar merparten av sina turneringar på underlaget. Väldigt bra på gräs och serven ger honom många gratispoäng. Bättre på underlaget än Broady. Har inte tävlat i år sedan Franska Öppna och därmed inte matchats på gräset.

3. Lleyton Hewitt

Grässpecialisten vann hela turneringen under 2002 och har sedan dess fått specialiststämpeln på sig. Skippade grussäsongen i år för att maximalt förbereda sig inför gräsveckorna som kommer att bli hans sista som spelare då han efter Australien Open nästa år i Januari lägger racketen på hyllan. Förlorade mot Jerzy Janowicz efter fem sets i andrarundan förra året och 2013 mot Dustin Brown, även det i andrarundan.

4. Nicolas Mahut

Gräsräven Mahut tog i dagarna sin tredje titel i karriären (alla på gräs) då han vann i Hertogenbosch och upprepade bedriften från 2013 när han vann samma titel och bara några veckor senare även stod som segrare i Newport. 33-åringen har en väldigt bra serve och en väldigt bra volley, två vitala egenskaper på underlaget. Förlorade mot Granollers i förstarundan förra året.

5. James Ward

Ännu en britt som får ett WC till turneringen och det är logiskt i sig då arrangörerna vill värna om sina hemmaspelare som med australiensarna hanterar bättre underlaget bättre än någon annan nation, mycket tack vare sin tradition genom åren och de extremt många gräsbanor som faktiskt finns till hands i landet. James Ward är helt klart en duglig grässpelare men ingen som höjer på ögonbrynen och går långt i turneringar direkt.

6. Matthew Ebden

Australiensaren är likt många sina landsmän väldigt duktiga på underlaget och har i skrivande stund nio raka segrar på gräset då han vann challengern i Surbiton föregående vecka och spelar final imorgon mot Denis Kudla i Ilkley. En spelare som ständigt pendlar mellan ATP och challengertouren.

7. Brydan Klein

Född och uppvuxen i Australien men blev brittisk medborgare för två år sedan och har numera sin bas på de brittiska öarna. Låter som en klippt och skuren grässpelare? Har klättrat som en raket på rankingen de senaste månaderna och ligger på plats 175 i skrivande stund. Extremt kul för Klein som bara för ett år sedan var cementerad på futuretouren.

8. Har inte annonserats ut ännu

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.