Elias Ymer kvalade in till Us Open – tangerade Dancevic bedrift

Elias Ymer återupprepade sin vana trogen från tidigare kvalspel i Grand Slams i år då han kvalade in till Us Open efter segrar mot Jan Satral, Jan-Lennard Struff samt Albert Montanes. Därmed är svensken endast den andra spelaren genom tiderna att kvala in till samtliga slams under ett år, kanadensaren Frank ”the tank” Dancevic blev den första spelaren att klara av bedriften under 2011.

Benoit Paire, Jan Mertl, Hyeon Chung, Robert Marcora, Blaz Rola, Roberto Carballes Baena, Thomas Fabbiano, Boy Westerhof, Guido Pella, Jan Satral, Jan-Lennard Struff och Albert Montanes. 12 vinster av 12 möjliga. Mäktigt facit av Ymer i år och om kritikerna tidigare sade att svensken inte hade vad som krävdes när det väl gällde, ja då får de helt enkelt tänka om.

Det kan inte betonas nog hur påfrestande kvalspel till Grand Slams är för spelarna, såväl fysiskt som psykiskt. För merparten av spelarna på challengertouren kan ett lyckat kvalspel innebära prispengar som sedan avgör hur resten av säsongen ska se ut. Lägg till rankingpoäng och sedan möjligheten att sedan avancera i huvudturneringen, enorma möjligheter som sagt.

Frank "the tank" Dancevic
Frank ”The tank” Dancevic

Nu avgörs inte Ymers säsong huruvida han kvalar in till ett GS eller inte men en bättre lottning än argentinaren, grusspecialisten Diego Schwartzman kunde han inte önska sig. Schwartzman är väldigt begränsad på hardcourt och lägg till att argentinaren är en av tourens kortaste spelare (170 cm), serven kommer att bli exponerad med andra ord.

Ymer har inte vunnit en match i huvudlottningen i ett Grand Slam tidigare och förhoppningvis får vi se den trenden brytas natten till tisdag svensk tid.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.