Elias Ymer ställs mot Go Soeda i Australian Open

Elias Ymer gick som bekant vidare till Australian Opens huvudturnering efter vinster i kvalet mot Benoit Paire, Jan Mertl och Hyeon Chung, en bedrift som gör han till den första svenska singelspelaren i GS-sammanhang sedan 2011.

Ymer ställs nu mot japanen Go Soeda natten till tisdag svensk tid, en väldigt bra lottning för svensken då Go Soeda inte är en spelare som får publiken att vallfärda till de stora arenorna direkt. Han rör sig extremt bra på banan, likt de flesta asiatier om man ska gå efter stereotypen men servar och slår inte vansinnigt hårt.

Go Soeda har hela 16 challengertitlar på kontot men i ATP-turneringar har han allt annat än glänst och i Grand Slams har han inte gått längre än andrarundan. Ska man vara lite kritisk kan man konstatera att japanen har tagit merparten av sina challengertitlar i asiatiska challengers som i regel inte stoltserar sina turneringar med de bästa startfälten precis.

Hur som helst, det kommer knappast bli en dans på rosor och vi kan bara hålla tummarna för vårt nya stjärnskott och vi ska även komma ihåg, det här är det största som har hänt svensk tennis på många år.

 

Spelare Titlar
Yen-Hsun Lu (TWN) 21
Go Soeda (JPN) 16
Dudi Sela (ISR) 16
Takao Suzuki (JPN) 16

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.