Enqvist och Gulbis bryter efter bara två veckor

Thomas Enqvist och Ernest Gulbis resa tillsammans blev kortvarig minst sagt då de nu bryter sitt samarbete efter bara två veckor.

Den ack så kontroversielle Ernest Gulbis har vart inblandad i en mängd skandaler genom åren och inte minst minns vi det som hände i Stockholm för ett x antal år sedan. Tennisen har det dock inte vart fel på då han under fjolåret var så högt rankad som tia i världen och nådde en semifinal mot Djokovic i Franska Öppna.

Under 2015 har det inte gått lika bra dock då letten endast står på 1(!) seger under året och bottennappen har avlöst varandra med jämna mellanrum. Förlusten mot österrikaren Andreas Haider-Maurer i Monte Carlo för en månad sedan har beskrivit Gulbis misärartade säsong på bästa sätt, 6-1, 6-0.

Enqvist och Gulbis samarbete startade just i Monte Carlo där de började med två testveckor för att sedan utvärdera om de skulle fortsätta jobba tillsammans och med tanke på lettens resultat och attityd på banan krävs det nog mer än en tränare för att få stopp på.

För mig är det viktigt att man har samma filosofi och tänk som tränare och spelare. Jag tycker det är jätteroligt att coacha, men då måste man ha en funktion och dra åt samma håll som spelaren.”, kommenterade Enqvist till sportexpressen innan han fortsatte: ”Han har en otroligt tung period just nu. Vi hade lite olika syn på hur han skulle arbeta för att ta sig ur den. Som tränare har jag ett ansvar att vara ärlig med min syn på det, så att man inte bara håller med i början. Då blir det bara fel. Men Gulbis är en bra kille. Jag önskar honom lycka till, säger Enqvist.”

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.