Estrella Burgos tar steget in på topp-50 för första gången i karriären

Framgångssagan fortsätter för Victor Estrella Burgos som i och med sin seger över Damir Dzumhur i finalen av Morelos Challenger 2015 kunde titulera sig ännu en titel till sitt namn och ta steget in på topp-50 för första gången i sin karriär. 

34-åringen från Dominikanska Republiken har under sin långa karriär harvat på future och challengertouren utan att göra större väsen av sig men efter att under föregående säsong producerat sin bästa tennis någonsin har sagan fortsatt för Estrella under 2015. Två titlar kan han stoltsera sig med efter blott två månader in på året och epitetet ”late bloomer” är en beskrivelse som passar in på dominikanen väldigt väl.

Omställningen från grus till hardcourt var inga problem alls för Estrella Burgos som höll samtliga servgem i finalen mot en annan formtoppad spelare, bosniern Damir Dzumhur som veckan innan vann Challengern i Santo Domingo. Forehanden såg lika het ut som den gjorde i Quito och den patenterade slicen fungerade väl den med.

Ytterliggare en milstolpe för Estrella i och med steget in på topp-50 och tennisens version av Rocky Balboa fortsätter att skriva historia.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.