Federer försvarar Kyrgios efter tankingincident

Nick Kyrgios struntad i allt vad returnera och kämpa heter och tankade bort ett gem vid underläge 7-5, 2-0 i åttondelsfinalen mot Gasquet och fick efter matchen stor kritik från såväl journalister som fans. Roger Federer har nu gett sig in i debatten och den sjufaldige Wimbledon-mästaren försvarar Kyrgios där han menar att det har blivit lite väl uppförstorat.

Federer fick frågan på sin senaste presskonferens om vad han tyckte om situationen och detta är vad schweizaren hade att säga:

”Vi behöver inte fördjupa oss kring det, om han hade gjort det i ett helt set och lite mer, plus gemet som vi såg, ja då hade det vart för mycket. Jag kollade slutet på tredje och fjärde set och han kämpade, han ville verkligen vinna. Det borde vart ett femte set dessutom (Kyrgios hade 6-4 i fjärde sets tiebreak).

”Jag tyckte att det var en väldigt bra match och det var jämnt. Fansen fick sin valuta för pengarna enligt min åsikt. De var en jämn match förra året, då räddade han åtta matchbollar mot Gasquet. Idag två.”

Federer fortsatte: ”Ibland kan man bli frustrerad och känna sig mentalt nere under några poäng, speciellt de yngre spelarna som inte har vart på touren lika länge som oss äldre. Jag förstår hur de känner.”

Kyrgios vart grillad av journalisterna på presskonferensen efter matchen där en journalist påpekade det faktum att han inte returnerade Gasquets servar och att det är en mycket ovanlig syn vid en sådan stor och anrik turnering som Wimbledon varpå han svarade: ”Vill du prova att returnera Gasquets serve? Jag ger dig ett racket och så får vi se hur många gånger du kan returnera hans serve.”

0:18 in i den första videon här nedanför kan vi se hur Kyrgios helt enkelt ger upp och går till andra sidan trots att serven knappt har kommit fram i rutan, Kyrgios refererade just den situationen under presskonferensen där han sa: ”Gasquet slår ett ess som jag inte kan göra någonting på, det var helt enkelt för bra.”

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.