Feliciano Lopez diskuterar framtidens tennis

Spanjoren Feliciano Lopez har diskuterat framtidens spelstilar och racketens kraftfullhet i en öppenhjärtig intervju till Tennis.com där han bland annat påpekar vikten av att serva bra och hur det gynnar spelare i snabba förhållanden som i Australien.

“Medelhastigheten av spelarnas servar idag ligger på 180-185 km/h och spelarnas fysik har förbättras avsevärt under åren. Alla servar hårt och alla slår bollen med rejäl mängd av kraft. Dagens rackets är väldigt kraftfulla. Många banor är snabba och det är den utveckligen vi ser just nu.”

Lopez antydde dock att det finns en mängd faktorer som gynnar baslinjespelarna, t.ex där banorna inte alls är snabba och de kan mixa spelet och styra därifrån utifrån förhållandena.

“Kolla på Wimbledon, alla spelar från baslinjen”, flikade han in snabbt.

Feliciano Lopez är en av få spelare på touren i skrivande stund som spelar en utpräglad, klassisk serve och volley och huvudpersonen i fråga är inte helt säker på vilken stil som kommer att dominera framtidens tennis. “Det är klart, om spelet fortsätter såhär så blir det svårt att se många dueller i t.ex Wimbledon eftersom spelarna slår på bollen så hårt och servar så bra.”

“Jag tror vi behöver vänta några år innan sista ordet är sagt”, avslutade han med.

 

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Senaste nytt

Liveuppdatering: Sigtuna Vintertour – Semifinaler/Finaler

Här rapporterar vi live från semifinalerna/finalerna i Sigtuna Vintertour via streamingstjänsten Sporteye.se //play.webvideocore.net/js/dplayer.js

Se Livestream från Sigtuna Vintertour här!

Livestream (Sporteye.se) från Sigtuna Vintertour ser ni här nedan. Stream: Sporteye.se/Jonas Sundsten

Martha Matoula och Kevin Chahoud segrare i TP/Gardell Open!

Det skrevs ny svensk tennishistoria i veckan då Martha Matoula och Kevin Chahoud gick hela vägen och vann TP/Gardell Open!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.