Hewitt, Fish, Nieminen och Haas tar farväl av Us Open

Fyra levande legender kommer att göra sina sista framträdanden av turneringen i årets upplaga av Us Open som bekant börjar imorgon. För Mardy Fish betyder turneringen den sista som professionell tennisspelare medans Hewitt, Nieminen och Haas spelar vidare ett tag till.

Mardy Fish annonserade i början av sommaren sin ”farewell-tour” där han skulle deltaga i Atlanta, Washington, Cincinnati samt slutligen i Us Open innan han lägger racketen på hyllan för evigt. Fish, som var världssjua som bäst under 2011, har de senaste åren lidit av hjärtproblem och panikångestattacker. Fish ställs mot italienaren Marco Cecchinato i första omgången, en spelare rankad på plats 102 och som spelar merparten av sina turneringar på grus.

Lleyton Hewitt har tidigare annonserat att han gör sin sista turnering i kommande Australien Open som alltså spelas i inledningen av nästa års säsong. Hewitt är i skrivande stund mentor för den hetlevrade supertalangen Nick Kyrgios och i hemlandet hoppas man på att Hewitt ska ta över nuvarande förbundskaptenen Willy Masurs jobb efter att spelarkarriären är över. Den tidigare världsettan kommer att vara saknad på touren för sin inställning och attityd som vi idag inte är alltför bortskämda med på touren men främst för sin ”come on” gestikulering som blivit ett signum för australiensaren. Hewitt möter kazakern Aleksandr Nedovyesov i första rundan, en match som australiensaren bör gå vinnandes ur.

This could become Hewitt's trademarked logo.
Come on!

 

Jarkko Nieminen kommer att göra sin slutgiltiga framträdande i Us Open i slutet av oktober. En turnering som finländaren anser vara hans favoritturnering på touren. Inte särskilt konstigt egentligen då Jarkko med sina rötter från Finland har en förkärlek till Sverige och pratar nästintill prickfri svenska! Jarkko fick sämsta tänkbara lottning i årets Us Open då han ställs mot Jo-Wilfried Tsonga. Nieminen har som bäst varit rankad elva i världen och vunnit två titlar på ATP-touren i sin långa karriär på touren.

Tommy Haas är trots åtskilliga axeloperationer och ett flertal spolierade säsonger p.g.a skador ”still standing strong” vid 37-års ålder och är i fysiskt toppskick. Tysken har inte satt ett slutgiltigt datum på när han lägger ner för gott men i en intervju med Tennisworldusa erkände han att årets turnering i Us Open mycket väl kan vara hans sista. Trist säger vi om så är fallet och förhoppningvis får vi njuta av Haas konster en bra tid framöver innan det slutgiltiga beskedet annonseras.

Haas fick Verdasco på sin lott och på förhand är spanjoren storfavorit men samtidigt vet vi alla vad tysken är kababel till samtidigt som Verdascos psyke inte är det starkaste när det väl vankas Grand Slam.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.