Hewitt och Nieminen tog farväl av Wimbledon

Både Hewitt och Nieminen närmar sig slutet av sina långa, smått legendariska karriärer där Hewitt gör sin sista turnering efter Australian Open i Januari och Nieminen tar farväl i sin favoritturnering på hemmaplan som han själv uttrycker det, Stockholm Open.

Spelarna möttes i måndags i den första omgången av årets upplaga där Nieminen vann efter fem tuffa sets och australiensaren blev sedermera avtackad av den brittiska tennisspubliken som inte på något vis har glömt Hewitts bragdseger i turneringen 2002.

This could become Hewitt's trademarked logo.
Hewitts ökända ”come on” tecken

Hewitt var som bäst rankad som världsetta under 2001 och kommer förevigt att förknippas med sin inställning, attityd och järnvilja på banan. Hans ökända come-on tecken (se bild) kommer förhoppningvis att leva vidare i många år av framtida adepter.

Hewitt har hittills tagit 30 titlar i karriären på singelsidan och tjänat ihop $20,558,135 i rena prispengar.

Jarkko Nieminen är Finlands bästa tennisspelare någonsin och vill man vara lite generös i sin jämförelse kan man säga att Jarkko är finländarnas motsvarighet till Zlatan Ibrahimovic.

Finländaren spelade under gårdagen sin sista match i Wimbledon mot självaste Novak Djokovic och världsettan ville självklart stämma in i hyllningskören.

– Jag gratulerade honom till en fantastisk karriär och han är även en fantastisk kille utanför planen. Det var en ära för mig att spela hans sista match i Wimbledon, säger Djokovic till BBC One efter matchen.

Nieminen gör sin sista turnering i Stockholm i Oktober och kommer efter karriären att fortsätta arbeta och utveckla sin egna tennisakademi.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.