Horacio Zeballos efter 15:e challengertiteln: “Segern var för min dotter”

Det blev den andraseedade argentinaren som vann den första upplagan av Båstad Challenger efter 6-3, 6-4 mot spanjoren Roberto Carballes Baena i lördagens final. Zeballos, som för tre månader sedan blev pappa för första gången, tillägnar sin dotter segern.

– Det är första gången hon ser mig tävla och segern var för henne, säger en lycklig Zeballos till Tennisportalen efter matchen.

Publiken se en mycket underhållande final utspela sig mellan 83-rankade Horacio Zeballos och 115-rankade Roberto Carballes Baena vid sidobanorna nere i Båstads hamn. Zeballos spelade nästintill prickfritt under finalen och vann tämligen komfortabelt.

Jag tycker att jag har spelat riktigt bra under hela veckan, säger Zeballos efter matchen.

Det var olika förhållanden under dagarna, med extrem vind i början av veckan men mitt självförtroende är på topp och jag känner mig stark. Roberto spelade bra idag, som han gjort under hela turneringen, men det är bara en som kan vinna i slutändan.

Hur var det att spela mot just Roberto, han slår inte bollen särskilt hårt men missar aldrig heller.

Han missar ingenting! Man måst gå på bollen hela tiden och han är en riktigt bra spelare som definitivt kommer bli en topp-100 spelare, det är jag helt övertygad om. Han är fortfarande ung och har mycket att förbättra i sitt spel men han är väldigt bra redan nu, vilket är positivt, säger en mycket sympatisk Zeballos.

Swedish Open nästa vecka, hur känns det i kroppen?

Jag känner mig i riktigt bra form och har nu haft den bästa möjliga förberedelsen inför Swedish Open i och med att vi spelar i samma område och med samma bollar. Det är min tredje gång i Båstad och det är en fantastisk stad att vara i, allt ligger inom gångavstånd och det är helt enkelt perfekt för oss.

Jag måste bara få fråga dig, hur ofta kommer folk fram till dig och pratar om din berömda vinst mot en viss Rafael Nadal på grus för tre år sedan i Vina del Mar? Det hände för knappt en minut sedan under prisutdelningen…

Väldigt många gånger (skrattar), det var ett fantastiskt minne och jag kommer aldrig glömma bort den matchen. Den gav mig självförtroendet och förhoppningen om att jag kan spela på den nivån, säger Zeballos.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.