Jiri Vesely vinner sin första titel i karriären

Jiri Vesely har fått en perfekt start på 2015 då han natten till lördag svensk tid tog sin första ATP-titel efter segersiffrorna 6-3, 6-2 över fransmannen Adrian Mannarino. Tjeckiern servade monstruöst under hela matchen och förutom matchens första gem, där Vesely vart bruten, hade fransmannen inte någon som helst susning i Jiris servgem.

Vesely kvalade in till turneringen och förlorade endast ett set på sju matcher där spelare som Pouille, Bellucci, Gulbis och Kevin Anderson fick se sig besegrade. Därmed blir han den sjätte spelaren efter Raonic (6), Dimitrov (4), Goffin (2), Tomic (2) och Delbonis (1) som vinner en titel bland 90-talister.

Tjeckiern slog mest ess i turneringen, vunna poäng på första och andraserven samt mest vunna servgem.

Mannarino sa i en intervju efter matchen till ATP att han hade svårt att hitta sitt egna spel och att han inte alls hade samma känsla på banan som tidigare under veckan och att det var synd att det just hände i finalen. Angående Veselys serv så påpekade han att man inte har råd att bli bruten i sina egna servgem då uppförsbacken blir enorm.

Vesely fick i och med segern i Auckland 250 rankingpoäng samt 685 000 SEK och räknas vara bland världens 30 bästa spelare när rankinglistorna uppdateras på måndagen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.