Lindstedt/Brunström vidare efter domarskandal

Det svenska dubbelparet Lindstedt/Brunström spelade under gårdagen sin öppningsmatch i herrdubbeln mot Motti/Ramos och var väldigt illa ute då man låg under med 6-4, 2-0 men efter en grov domarmiss i det avslutande supertiebreaket vid 9-9 gick man sedermera vidare med siffrorna 4-6, 6-4, 11-9.

Det italiensk/spanska dubbelparet spelade väldigt bra i första set och man returnerade främst överraskande bra, främst framförda av dubbelspecialisten Alessandro Motti som annars enbart spelar sina dubbelmatcher på challengertouren. Med en tillsynnes hemmasnickrad teknik glänste han med stenhårda enhandsbackhands, känsliga volleys samt patenterade lobbar.

Hemmaparet såg inte helt tillfreds ut med situationen där Robert Lindstedt gnällde på det mesta som gick att gnälla på, dels tyckte han som enda spelare på banan att det lät lite för mycket vid restaurangen där bollkallarna hör till och supervisorn Thomas Karlberg tillkallades ner för att höra vad Lindstedt hade att säga.

Svenskparet kom dock tillbaka mycket starkt och vann sedan andra set efter att Mottis andraservar inte hållt för trycket när det gällde som mest.

I det avslutande supertiebreaket låg spänningen i luften på vackra Bana 1 i Båstad där hemmaparet snabbt gick upp till en 5-3 ledning men hämtade sedan upp och sedan skulle paren broderligt dela på efterföljande poäng tills ställningen 9-9.

Albert Ramos slog en forehand som tillsynnes tog på linjen men huvuddomaren, dansk till ära, gick ner till märket och dömde ut den varpå Ramos blev vansinnig och ville traska över nätet för att ta en närmare titt varpå domaren nekade. Lindstedt/Brunström servade sedan hem matchen på efterföljande poäng och vann således matchen.

Albert Ramos var rasande och ville ta en närmare titt på märket.
Albert Ramos var rasande och ville ta en närmare titt på märket vilket domaren nekade till. (Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen)
Motti frågar Lindstedt om märket är ute. (Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen)
Spelarna kollar närmare på märket efter matchen. Foto: (Alex Theodoridis/Tennisportalen)

Direkt efter handskakningen fick sig Ramos tillsammans med Motti en efterlängtad titt och det var då helvetet bröts ut. Motti skrek ”there is no space” då han antydde att det inte var något mellanrum mellan märket samt linjen och fick Troickis utspel mot Cedric Mourier för två år sedan i Rom att likna en skolpojkes.

Johan Brunström erkände även själv till Expressens utsände efter matchen att domslutet var mycket tveksamt och att han själv hade blivit frustrerad om det hade hänt honom.

Tennisportalens utsände fick en kort pratstund med Alessandro Motti samt Albert Ramos efter drabbningen och de var givetvis rasande och tyckte att de blev rånade på matchen.

Ilskan mot domaren stannade inte där. Motti gick ut efter matchen på sin twitter och jämförde domaren med Byron Moreno som dömde bort Italien med horribla domslut mot hemmanationen Sydkorea under fotbolls-vm 2002.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.