Misären över för Gulbis – tog sin andra vinst för året

Ernest Gulbis har sedan tidernas begynnelse pendlat i form och varit väldigt oberäknelig för såväl motståndare som supportrar. Under gårdagen slog Gulbis ukrainaren Dolgopolov och tog därmed sin andra seger för säsongen.

Under fjolåret uppnåde letten sin högsta ranking någonsin i karriären som världstia men resultaten under 2015 har vart under all kritik. 2 vinster på 13 försök och ett spel i avsaknad av självförtroende och vilja. Letten är i sina bästa stunder en gudabenånad tennisspelare utan några större svagheter men är som bekant horribel när saker och ting inte går som planerat.

Gulbis tog titeln i just Nice förra året och nådde sedan semifinal i Franska Öppna, därav har han massvis av poäng att försvara och segern mot den ack så underhållande Dolgopolov var definitivt ett steg i rätt riktning.

Gulbis sa efter matchen i en intervju med atpworldtour.com att de tre senaste veckorna har vart väldigt tuffa och han jobbar på att åtgärda problemen som han har haft både på och utanför banan sedan Franska Öppna och poängterar samtidigt vikten av att vinna matcher igen.

Träningskamraten Dominic Thiem väntar i nästkommande match, en uppgift som på pappret ser väldigt tuff ut då österrikaren är i väldigt bra form och gått segrandes de två senaste mötena spelarna emellan. Ett test som bör visa vart Gulbis verkligen står just nu tennismässigt.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.