Motti: ”Vi borde inte spelat klart matchen”

Motti/Lee förlorade under gårdagen finalen i Cortinas Challengerturnering mot det italienska paret Lorenzi/Viola efter siffrorna 6-7 (5), 6-4, 10-3 och det var en enormt besviken Motti som nådde oss efter matchen.

Motti/Lee vann första set efter ett en mycket svängig tillställning där paret först såg ut att vinna rätt enkelt då man hade 3-0 och 40-30 i egen serve men efter slarv bjöd man in motståndarna. Efter lite av en breakfest där paren totalt bröt varandra sex gånger slutade det med ett jämnt tiebreak där Motti med en vän gick segrandes.

Motti/Lee hade sedan flera chanser att bryta till 4-2 i andra set men Lorenzi/Viola kunde hålla ut och sedan själv bryta och hålla sina resterande gem vilket räckte till setvinst.

Matchen avslutades sedan i ett supertiebreak där Lorenzi gjorde lite vad han ville och dominerade fullständigt på banan. Hsin-Han Lee klappade ihop totalt och bjöd på flera gratispoäng vilket ledde till att italienarna i slutändan vann ganska överlägset.

Vi fick en kort pratstund med Motti efter matchen som tyckte att de förtjänade segern men att supertiebreaket inte ens borde spelats.

Det var för mörkt för att spela. Turneringen har ingen belysning och vi hade chansen att packa ihop innan vi spelade supertiebreak men vi spelare valde att fortsätta. Ett dumt beslut.

– Det fanns ingenting man kunde göra vid nät, det var för mörkt! Dubbeln är sådan tyvärr, det händer, säger Motti uppgivet.

Vad har du att säga om matchen i övrigt?

Lorenzi var stekhet, Viola inte lika het. Jag tycker att vi förtjänade att vinna, vi hade våra chanser men det gick inte vägen denna gång.

Tungt för Motti som tidigare i år på challengertouren spelat tre finaler och vunnit en. Motti kommer att spela med Hsin-Han Lee månaden ut där de kommer att tävla i Prague, Cordenons, Manerbio och Como.

 

Foto: Henrik Gustavsson/Swetennis

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.