Nadal besviken över underlaget i OS 2016

Beslutet om att OS 2016 i Rio De Janeiro kommer att spelas på hardcourt istället för grus som är signikativt för sydamerikansk tennis fick många att höja på ögonbrynen och Rafael Nadal var inte alltför nöjd efter beskedet.

Grus är brassarnas traditionella underlag och ATP-turneringarna i landet spelas just på gruset men anledningen till det kontroversiella beslutet anses vara att spelarna ska vara så bra förberedda som möjligt inför US Open då turneringen spelas bara två veckor senare och just samma underlag kommer att användas i Brasilien.

Ett beslut som Rafael fick chansen att diskutera på en presskonferens inför ATP-turneringen i Rio som spelas kommande vecka, en turnering som han vann föregående år.

– Jag är väldigt förvånad över att ett land med så många grusspecialister väljer bort underlaget för hardcourt, påpekade han innan han fortsatte i en godare ton.

– Brasilien lyckades anordna ett fantastiskt VM och jag är säker på att OS kommer att bli en succé.

Nadal har 14 Grand Slams på kontot och ett OS guld som bärgades i Beijing 2008. Underlaget? Hardcourt.

500-turneringen i Rio kommande vecka är Nadals första sedan Australian Open där han såg ut att vara hämmad av skador och förlorade mot Tomas Berdych i kvartsfinal efter 17 raka segrar mot tjecken inför matchen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.