Nadal: Får Sock styra med sin forehand kommer jag att vara illa ute

Jack Sock har gått som tåget i Franska Öppna och är nu vidare till andra veckan efter segrar mot Dimitrov, Carreno Busta samt Coric. Amerikanen ställs under måndagen mot Rafael Nadal för första gången någonsin i karriären och blir spanjorens första riktiga test i turneringen.

Spelarna är inte helt olika varandra då de båda har forehands som sätter skräck i vilken motståndare som helst på touren med extremt mycket spin och fart. Faktum är att Jack Sock är den spelare som är närmast Nadal i statistiken om RPM, flest varv per minut. Nadal ligger i topp med ett genomsnitt på 3019 RPM under säsongen med Sock som tvåa på 2921 RPM.

”Han är en fantastisk spelare och han spelar otrolig tennis just nu, vinner väldigt tuffa matcher mot svåra motståndare som Dimitrov, Carreno Busta och Coric. Hans forehand är fenomenal och serven är väldigt bra. Han är en spelare som kan vara väldigt aggressiv och farlig från baslinjen. Jag måste spela stabilt och jag måste hålla han borta från sin forehand så mycket som möjligt – annars kommer jag att hamna i problem.”

Det råder inga som helst tvivel om att Nadal har koll på sin motståndare och således en respekt gentemot amerikanen. Nadal har endast förlorat en match de senaste nio åren i Franska Öppna och turneringen är spanjorens andra hem. Frågan är dock hur Sock kommer att prestera i sin livs viktigaste match i karriären och sin första fjärderunda någonsin i ett slam. Hur kommer han att hantera den fruktansvärda topspin som spanjoren genererar och en spelstil som liknar väldigt mycket amerikanens, springa runt sin backhand så ofta som möjligt och diktera spelet med sitt vapen. Sock servar betydligt bättre än Nadal men hur han står sig fysiskt över fem set mot ett fysiskt praktexemplar ska bli mycket intressant att se.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.