Nadal ”snodde” wildcard från Jan-Lennard Struff

Det var nyheten som fick de tyska tennisfansen att gå bananas, Rafael Nadal var säkrad till årets 500-turnering i Hamburg tillsammans med ett flertal färgstarka namn. Efterspelet har dock kommit att handla om spanjorens krav för att delta under veckan och stor kritik har riktats mot turneringens huvudansvariga.

Turneringsdirektören, den tidigare världstvåan Michael Stich, annonserade nöjt beskedet om spanjorens ankomst föregående vecka i tysk press och är således det största namnet man lyckats plocka på senare år tillsammans med Federers deltagande i samma turnering 2013.

Stich ville inte gå in i närmare detalj över hur mycket det kostade att få Nadal att ställa upp men erkände att turneringens titelsponsor, spelbolaget bet-at-home bidrog till den forne världsettans ankomst.

Nadal hade som krav inför veckans turnering att det spanska framtidshoppet, Jaume Munar, skulle få ett wildcard till 500-turneringen vilket de ansvariga i turneringen gick med på.

Om det hjälper möjligheten att Rafael kommer hit, så gör vi det, svarade man i ett pressmeddelande.

on day eight of the 2015 French Open at Roland Garros on May 31, 2015 in Paris, France.
Jaime Munar under Franska Öppnas juniorturnering 2014. Spanjoren nådde final där Andrey Rublev blev för svår.

Därmed gick de tyska tennisfansen miste om landsmannen Jan-Lennard Struff som egentligen skulle tilldelas det wildcard Munar  fick och den 119-rankade Struff fick därmed försöka kvala in till huvudturneringen. Skärrad av beslutet, förmodar vi, förlorade Struff i den första kvalomgången mot argentinaren Renzo Olivo efter siffrorna 7-6 (4), 6-3.

Nadal och Munar fick även ett wildcard till herrdubbeln där de dock förlorade ganska enkelt i första omgången mot italienarna Bolelli/Fognini, 6-4, 6-2.

Rafael Nadal själv gjorde entré i singeln under måndagsförmiddagen där han gick segrandes mot Fernando Verdasco efter 3-6, 6-1, 6-1. I kommande omgång väntar tjeckiern Jiri Vesely.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.