Nadal utslagen av 127-rankad tysk i Doha

Michael Berrer håller till vardags till på Challengertouren men var varm i kläderna inför mötet med förra årets segrare då tysken var tvungen att kvala in till turneringen i Doha, en uppgift han inte alls var främmande för då han i tur och ordning slog Daniel Munoz-De La Nava, Kimmer Coppejans och Matthias Bachinger.

Rafael Nadal stod alltså på tur i den första omgången, en spelare Berrer bara mäktat med fyra gem på två tidigare möten och inte skulle det börja bättre då Rafa endast släppte ett gem i matchens första set.

Sedan hände något.

Berrer började spela mer aggressivt och det fick ganska snabbt utdelning när tysken gick upp till en 3-1 ledning och såg aldrig tillbaka efter det. Utjämnat och ett tredje, avgörande set väntade.

Berrer tog tag i kommandot direkt och kunde bryta Nadal i spanjorens första servgem, tysken fortsatte att spela riktigt bra och sökte sig fram på nät så fort möjligheten gavs. Vid 5-4 och servandes för matchen kunde Berrer hålla nerverna i styr och rädda hela tre breakbollar och avgjorde sedan på sin andra matchboll.

Tysken hade inför matchen 2-18 mot topp-10 spelare och hans största seger i karriären var ett faktum.

Berrer var väldigt ödmjuk i intervjun efter matchen och poängterade att Nadal har vart borta flera månader (oktober) p.g.a skada och att det tar tid att komma tillbaka i full form, han la även till att detta är hans sista säsong som proffs. 34 åringen har definitivt något att berätta för sina framtida barnbarn om hur han slog en av världens absolut bästa spelare genom tiderna.

Senast Nadal mötte en topp-20 spelare var i Franska Öppna mot Djokovic i finalen och många ställer sig frågandes till världstreans nuvarande status, kommer han att komma tillbaka i högform likt den krigare han är eller börjar hans kropp slutligen att säga ifrån?

Frågorna är många och spanjoren har gott om tid att visa belackarna hur fel de har.  Närmast väntar Australian Open som startar igång den 19:e Januari.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.