Nick Kyrgios – namnet på allas läppar

Nick Kyrgios förlorade under gårdagen mot fransmannen Richard Gasquet efter fyra set och därmed tog sagan slut för australiensaren i årets Wimbledon. 29-rankade Kyrgios har dock vart namnet på allas läppar under turneringen då han stått för en rad häpnadsväckande beslut, både i positiv och negativ bemärkelse skall tilläggas. Vi kikar närmare på händelserna Kyrgios har vart inblandad i under turneringens gång.

Kyrgios vart oense med Mohammed Lahyani om en boll i förstarundan mot argentinaren Diego Schwartzman och ville sedermera inte spelade vidare tills supervisorn hade kommit ner på banan och förklarat reglerna.

     

I andrarundan mot Juan Monaco var det Ali Nili i domarstolen som fick motta obskyra kommentarer från Kyrgios.

 

I tredjerundan var det dags att rikta frustrationen mot sitt egna racket som fick en liten flygtur på köpet.

I fjärderundan mot Gasquet låg Kyrgios under med ett set och 2-0 i gem när han slutade att bry sig helt enkelt(!) och tankade likt Bernard Tomic. Otroliga scener med tanke på matchens betydelse och det faktum att Kyrgios inte ens var skadad vid tillfälet, publiken visade sitt missnjöde genom att bua ut Kyrgios vilket man givetvis hade all rätt att göra.

 

Presskonferensen som följde efter matchen mot Gasquet handlade i princip bara om Kyrgios tankning vilket inte var någon större chock direkt men svaren på frågorna från superlöftet osade inte ödmjukhet precis. En av journalisterna ville ha en rimlig förklaring till varför han helt gav upp i gemet varpå Kyrgios svarade ”Vill du försöka att returnera Gasquets serve? Jag ger dig ett racket och vi får se hur många gånger du kan returnera hans serve.”

 

Vad tycker du om Kyrgios agerande Wimbledon?

Förskräckligt
Underhållande, mer sånt!

Poll Maker

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.