Nishikori siktar på att bli historisk i Memphis

Kei Nishikori hade inför denna vecka i Memphis vunnit turneringen de senaste två åren och hade förhoppningar om att titeln för tredje året i rad. Japanen överlevde nattens drabbning mot Sam Querrey trots underläge med 4-2 i tredje set. Därmed avancerade han till final där han ställs mot en annan storservare, Kevin Anderson.

Siffran tre är den magiska siffran sägs det och om vi kollar på historiken kring Nishikori och Memphis och i synnerhet denna vecka så kan vi bara hålla med om det. Kei har spelat tre matcher, förlorat första set i samtliga tre matcher och vunnit efter tre sets. Och en strålande chans på en tredje titel.

Nåväl, trots att japanen har haft problem med alltifrån sitt eget spel till att hitta rätt hårdhet på strängningen under veckan har han krigat sig vidare och kan nu stoltsera sig med 21 av 24 vinster då en match har gått till tre sets. En nästintill utomjordisk siffra som talar om japanens mentala styrka.

Sydafrikanen Kevin Anderson har producerat stabil tennis under veckan och har i tur och ordning avfärdat Sam Groth, Steve Johnson och Donald Young. Serven har fungerat nästintill prickfritt under hela veckan och det snabba underlaget har gynnat honom väl, 34/35 hållna servgem hittills för Anderson.

Nishikori är klar favorit i söndagens final men om Anderson kan hålla serven och hela tiden hota japanen i sina egna servgem blir det allt annat än en dans på rosor för den tvåfaldiga mästaren i Memphis. Vinner japanen blir han den första någonsin i Memphis att ta tre titlar i rad.

Matchen startar 22:00 svensk tid och sänds på Tennistv.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.