Paire slog ut skadedrabbad Goffin

Förstaseedade David Goffin spelade sin första match i Båstad idag torsdag och det var en tillsynes skadedrabbad belgare som ställde upp för spel mot fransmannen Benoit Paire. Paire vann med siffrorna 6-2, 6-3 efter en mycket tam insats från 14-rankade Goffin.

Goffin var turneringens stora skyltfönster samt högst rankade spelare på förhand då David Ferrer drog sig ur i sista stund p.g.a en armbågsskada men belgaren såg skadedrabbad ut och tog sig för bröstet under stora delar av matchen.

I inledningen av andra set fick han medicinsk vård men såg inte piggare ut efter det och Paire kunde serva hem matchen blankt, ett gem som Goffin tankade på samtidigt som regnet började ösa ner på centercourten.

Paire fick även han medicinsk vård efter att han trampat snett i matchens andra gem men kunde sedan fortsätta ostört efter att foten blivit kraftigt tejpad.

Fransmannen sa efter matchen att det var svårspelade förhållande med låg temperatur och mycket vind men att han är väldigt glad över att gå vidare till kvartsfinal. Han ser fram emot kommande uppgift mot Istomin i kvartsfinalen då han känner sig säker på uppgiften trots att förlorade deras tidigare möte i år i Istanbul.

Paire avslutade med att han trivs i Båstad då allt ligger inom gångavstånd och nämner främst stranden och nattklubbarna som trevliga nöjen men att det är viktigast för honom att vinna matcher just nu.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.