Groth slog Wimbledons näst hårdaste serve någonsin

Milos Raonic hade tidigare under veckan slagit den tredje hårdaste serven någonsin i Wimbledons historia men Groth tangerade inte bara rekordet utan gick även om Raonic i listan då han slog en serve mot Federer som mätte hela 236 km/h!

Sam Groth har alltid haft en magisk serve tillgodo och länge satt skräck i motståndare på challengertouren där han harvat mestadels under sin karriär och australiensaren fick sitt genombrott för drygt två år sedan då han på allvar slog sig in topp-100 på rankingen. Groth fick i sin förlustmatch mot Federer presentera sig på allvar och visa upp sin missil-liknande serve på centercourten i Wimbledon då han alltså slog den näst hårdaste serven någonsin i turneringen. Federer vann matchen med 3-1 i set utan att ha blivit bruten.

Groth har det inofficiella rekordet i hårdast slagna serve då han under en challengerturnering i Busan 2012 slog en serve som mätte 263 km/h(!) men eftersom det skedde under en challengerturnering kan det inte räknas in som ett officiellt rekord, delvis på grund av att servemätarna skiljer sig markant på tennisens bakgård.

Taylor Dent ligger på förstaplats med hårdast slagna serve i Wimbledon med sin projektil på 238 km/h.

PAF hade inför turneringen odds på ett flertal marknader rörande mest ess och hårdast serve bland annat och dessa kan ni kika på här.

Vem har bäst serve på touren?

Karlovic
Isner
Raonic
Groth
Anderson
Kyrgios
Fognini

Quiz Maker

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.