Rapport från Lindells presskonferens efter förlusten mot Bellucci

Något dämpad men inte alltför besviken satte sig Christian Lindell ned på presskonferensen efter förlusten mot 41-rankade brasilianaren Tomaz Bellucci. Lindell är själv född och uppväxt i Rio De Janeiro och erkände att Bellucci är på en helt annan nivå.

Lindell ansåg att han servade mycket sämre än han gjorde mot Souza och han hade problem med att försvara från forehandssidan där han ofta blev kort och Bellucci kunde därefter gå in och panga på. Backhanden tyckte han var stabil och han kände att han spelade upp sig i andra set där han fick bättre längd vilket ledde till fler misstag från Belluccis sida.

På frågan om vad som skiljer en etablerad ATP-spelare från en på future/challengertouren pekade han på att de returnerar hans servar mycket bättre och att man inte kommer undan med att bli kort i banan mot en ATP-spelare. Det är likvärdigt med förlorad boll. På ATP-nivå är han tvungen att spela sin bästa tennis om han ens ska ha en chans på vinst vilket inte är fallet på de lägre nivåerna.

Christian Lindell är i dagens skede rankad på plats 177 och kommer nu enbart att fokusera på hardcourt inför stundande US-Open kval och svenskbrassen har som målsättning att nå topp-150 på rankingen innan säsongens slut.

Efter US-Open kommer han att spela ett flertal challengerturneringar på grus i Sydamerika.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.