Reilly Opelka för svår för Mikael Ymer

Mikael Ymer, född 1998, spelade under gårdagen final i juniorklassen i Wimbledon trots att svensken är ett år ung i klassen. Amerikanen och jätten Reilly Opelka som mäter 208 centimeter lång blev dock för svår för Mikael Ymer och förlorade i två raka sets.

Opelka är alltså lika lång som John Isner och Ivo Karlovic vid 17-års ålder och frågan är om amerikanen har några centimeter kvar att växa för serven, den bemästrar han likt en mammutservare vilket Ymer fick erfara under finalen. Siffrorna skrevs till 7-6 (5), 6-4 där Opelka inte hade någon breakmöjlighet emot sig under hela matchen och bröt själv Ymer i andra set.

Amerikanen satte hela tiden press på Ymer i och med sin serve och ett grundspel som likt landsmannen John Isner kantades av tunga, aggressiva slag från baslinjen och hela tiden en vilja att komma fram på nät.

Mikael Ymer hade chans att bli förste svensk på 24 år att vinna juniortiteln i Wimbledon och göra sällskap på listan med stora namn som Björn Borg, Stefan Edberg, Thomas Enqvist, Ivan Lendl, Pat Cash, Grigor Dimitrov och Roger Federer.

Senaste gången en svensk vann en juniortitel på Grand Slam-nivå var 2009 i Franska Öppna då Daniel Berta slog Gianni Mina i finalen. Sedan dess har det inte gått som förväntat för Berta som varit väldigt skadedrabbad och spelar till vardags klubbtennis i Uppsala TK.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.