Sammanfattning Båstad, Fredag

Samtliga fyra kvartsfinaler spelades under fredagen på Båstads underbara centercourt och som vanligt kikar vi närmare på matcherna.

Zverev – Bellucci 5-7, 6-4, 6-2

På förhand ett väldigt intressant möte med två spelare som visat form i tidigare matcher i turneringen men Zverev, 18-åringen som ses som en potentiell Grand Slam vinnare i framtiden, skulle vinna ganska enkelt i slutändan efter att ha vart helt uträknad. Tysk/ryssen låg under med 5-7, 2-4 och absolut ingenting pekade på att matchen skulle hålla på särskilt länge till. Sedan hände något och samtidigt som Bellucci började missa mer och mer tog Zverev över helt och vann sedan tio av de tolv följande gemen. Belluccis ras kan vara oförklarligt för en mindre insatt person men brassen sågs faktiskt på Pepes Bodega bara några timmar innan match och vad som hände där låter vi vara osagt.

Robredo – Mathieu 6-3, 6-3

Mathieu kvalade in till turneringen och slog sedan Chardy och Gulbis, fantastisk prestation från fransmannen som inför mötet med Robredo alltså hade spelat hela fem matcher, samtidigt som spanjoren bara hade spelat mot Albert Ramos. Hiskelig skillnad förstås och med tanke på att fransmannens fysiska status inte var lika fräsch som Robredos, kanonchans för spanjoren som nu skulle möta en spelare han praktiskt taget kunde bolla gris med. Missförstå mig inte, Gulbis och Chardy är två extremt duktiga tennisspelare men spelar de med samma säkerhet som Robredo? Nej. Långt ifrån. Drabbningen varade i lite över en timme där Robredo var på tok för säker och fick ofta diktera poängen. Mathieus svaga forehand (bakvikt) blev hans fall tyvärr då den inte alls var tillräcklig de gånger fransmannen försökte vara någorlunda offensiv.

Paire – Istomin 6-4, 6-2

Två av turneringens absolut formstarkaste spelare då de hade vunnit alla set i sina tidigare två matcher. Två två helt olika spelare. Paire med sitt varierande, ryckiga spel och Istomins ständiga offensiv. Uzbeken hade inför matchen heller inte blivit bruten och skulle han ha chans på en eventuell semfinal var han tvungen att fortsätta serva bra då hans spel mer eller mindre bygger på det. Matchen skulle dock utveckla sig till en ensidig historia då Paire gjorde lite vad han ville med sin tvåhandsfattade backhand och samtidigt servade bra. Istomin hamnade i Paires monotona bollande och då var uzbeken rökt. Istomin hade behövt att fortsätta driva på i sitt egna tempo som han gjorde i tidigare matcher mot Schwartzman och Almagro men Paire visste exakt vad han gjorde och det räckte till en komfortabel seger.

Cuevas – Darcis 6-3, 6-4

Darcis fullkomligt pulveriserade Janowicz i tidigare omgång och visserligen tankade polacken i slutet av första set men i andra set var det betydligt jämnare, Darcis helt enkelt för bra dock. Fjolårssegraren Cuevas stod för motståndet och är det någon spelare som behöver plocka pinnar på rankinger under denna vecka är det just Cuevas. Cuevas vann som bekant turneringen i Båstad under fjolåret och även veckan efter i Umag men efter att grässäsongen förlängdes med en vecka i år stod det klart att turneringarna skulle spelas samtidigt. Tråkigt för uruguyanen som därmed tappar minst 250 rankingspoäng men han kunde efter övertygande siffror mot Darcis avancera till semifinal där bolltrollaren Paire väntar. Cuevas fick styra på tok för mycket från baslinjen och vanligtvis brukar han stå några meter bakom baslinjen och sedan bygga upp poängen därifrån men under gårdagens match fick vi se en Cuevas som stod en meter innanför. Han måste ha märkt att Darcis inte var något riktigt hot och att belgaren har ett väldigt svagt försvar.

Höjdpunkter från samtliga matcher finner ni i sedvanlig ordning i klippen här nedanför.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.