Sammanfattning Båstad, Onsdag

Samtliga fyra matcher från herrarnas singel spelades under onsdagen på centercourten och vi går i vanlig ordning igenom matcherna.

Delbonis – Silva 1-6, 6-4, 6-4

Rogerio Dutra Silva hade kvalat in till turneringen efter segrar mot Mridha, Mischa Zverev samt Robert och visat upp ett fantastiskt spel samtidigt som Delbonis skulle göra sin första match för turneringen, hyfsat jetlaggad efter att ha anlänt till Båstad igår tisdag från Argentina. Förutsättningarna kunde ha varit bättre för Delbonis och det var brassen Dutra Silva som tog kommandot direkt i matchen och gick väldigt snabbt upp i en 5-0 ledning som sedan skulle bli 6-1 kort därefter. Dutra Silva toppade bollen extremt bra i första set och kvalformen hade inte försvunnit med andra ord. Sedan hände något.

Delbonis började hantera Dutra Silvas toppade från både backhand och forehandssidan samtidigt som argentinaren började röra på fötterna ordentligt efter att ha nästan sovit i första set. Argentinaren tog andra set och fortsatte ösa på i tredje set där brassen dog ut lite och såg under vissa stunder väldigt trött ut. Dutra Silva rör sig väldigt bra på en grusbana men spelstilen är fysiskt krävande och tufft matchande på denna nivå tog nog ut sin rätt på brassen som främst harvar på challengertouren.

Delbonis vidare i en annars ganska tråkig tillställning.

Istomin – Schwartzman 6-3, 6-4

Schwartzman var inför matchen storfavorit men inte lika stor i längden, argentinaren. Diego är endast 170 cm lång vilket gör honom till den kortaste spelaren inom topp-100. Uzbeken Istomin är en av tourens mest underskattade spelare enligt mig då han dels servar väldigt bra och innehar ett väldigt offensivt spel som mest går hem på snabba underlag. Istomin är således bäst på gräs men kapabel på samtliga underlag och under dagens match mosade han Schwartzman fullständigt. Siffrorna ljuger aldrig sägs det men just denna match är nog lite av ett undantag eftersom Istomin hela tiden hade koll på grejerna och tog hand om sin serve på ett ypperligt sätt. Han blev aldrig bruten under matchen och var endast hotad i egen serve i matchens enda gem där han räddade en breakboll. Schwartzman hade själv svårt med serven och visst kan man ha en förståelse för det med tanke på killens längd men samtidigt behöver han förbättra främst andraserven om han inte ska tappa på rankingen (66). Diego ses som en av tourens bättre bollare men hade väldiga problem med att stå emot Istomins serve och trots att det under stora delar av matchen var vindstilla var det något som argentinaren ständigt störde sig på.

Istomin vidare där Almagro väntar på torsdag klockan 11:00.

Ska även tilläggas att undertecknad såg Istomin vräka i sig en stenugnsbakad pizza bara ett stenkast från centercourten under kvällen men slängde sedan halva efter att han, vad vi förmodar, fick reda på spelschemat.

Bellucci – Lindell 6-3, 6-4

Strålande sol, ingen blåst att tala om och en välfylld centercourt. Lindell med publikens stöd i ryggen mot Bellucci, det var med andra ord upplagt för en tennisfest på Båstads ack så underbara centercourt. Nja, tyvärr måste vi snabbt konstatera med facit i hand att skillnaden i spelstyrka blev alldeles för uppenbar i denna match.

Lindell har sin förstaserve som främsta vapen och hade behövt få in fler sådana för att ha en rimlig chans att utmana Bellucci. Som det utvecklade sig under matchen sattes han under konstant press i sina servegame och fick kämpa rejält för att inte bli bruten. Bellucci å andra sidan servade stabilt matchen genom hela matchen och även om han blev bruten en gång i vardera set kändes det som att han hade en växel till att lägga in om så krävdes. Om man ska titta närmare på spelbilden så hade vi en Bellucci som stod en bit in i banan och drev på med tunga forehands mot hörnen samtidigt som Lindell hade svårt att försvara sig i ytterlägena, främst på forehandssidan där slagen blev antingen för korta eller gick i nät.

Allmänt kan man sammanfatta det med att Lindell skulle behövt bättre längd i slagen, mer höjd över nätet samt få in fler förstaservar, men samtidigt, Bellucci är på en helt annan nivå vilket Lindell själv erkände efter matchen och förlusten är absolut ingenting att skämmas över.

Alexander Zverev – Monaco 6-4, 6-2

På sätt och vis liknande spelstilar då båda gillar att bolla i ett hyfsat högt tempo från baslinjen men detta skulle bli lite av en överkörning förvånande nog. Det är fullt möjligt att ”Pico” Monaco, som han kallas av sina kära kollegor på touren, har lite mer finess i sitt spel. Lite mer variation. Men det hjälpte föga idag. Zverev var fullständigt överlägsen. Ja, faktum är att Monaco emellanåt inte hängde med i tempot alls. Periodvis gjorde han också horribla misstag som vi inte är vana att se argentinaren göra och det märktes att Monaco inte var helt tillfreds med sitt eget spel. Zverev bidrog självklart till att Monaco kände sig obekväm på banan genom att spela fruktansvärt stabilt och speciellt serva mycket bra under hela matchen. Det är svårt att förstå att tysk/ryssen endast är 18 år gammal då han uppträder som ett fullfjädrat ATP-proffs. Bra försvar, rena gummikroppen i ytterlägena och på backhandsidan kan han göra lite vad han vill. Trots att mäter 198 centimeter rör han sig väldigt bra på banan och har heller inga direkta svagheter. En framtida Grand-Slam vinnare med andra ord. . Zverev är helt enkelt den av spelarna hittills som imponerat mest på undertecknad (Bahram).

 Dagens höjdpunkter:

1. Alessandro Mottis sågning av domaren i dubbelmatchen mot Lindstedt/Brunström där italienaren med Albert Ramos som partner blev rånade på en poäng vid 9-9 i supertiebreaket. Hemmaparet vann sedan matchen med 11-9 och Motti jämförde domaren på twitter efter matchen med Byron Moreno, mannen som dömde bort Italien mot hemmanationen Sydkorea under Vm 2002.

2. Jerzy Janowicz sågs ta en promenad runt i Båstads hamnparti under eftermiddagen med en chipspåse i handen som han vräkte i sig utan att använda händerna samt bry sig alls om vad omgivning och dylikt heter. Janowicz spelar under torsdagen mot Steve Darcis och vi hoppas innerligt att chipsen inte gör sig påminda under matchen.

3. Sergey Betov var tillsammans med sin dubbelpartner Mikhail Engin samt Denis Istomin ute och njöt av stenugnsbakad pizza i området där det inte var matvalet som stack ut, utan det var den förstnämnde, Sergey Betov. I en rosa 80-talsinspirerad bomullströja som såg ut att ha tvättats några gånger för mycket samt ett par ljusblåa jeans som troligtvis blivit ihopsydda hemma i Vitryssland gick Betov trots det rakryggad igenom Båstads idylliska kvällsliv. Vi avundas självförtroendet från vitryssen men hoppas samtidigt på att han i framtiden väljer bort modetips från hemlandet.

 

 Text: Alexander Theodoridis & Bahram Sarban.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.