Sammanfattning Båstad, semifinaler

Den fantastiska sommarvärmen tidigare under veckan var så gott som bortblåst då dagens två semifinaler spelades på en regntung centercourt i Båstad. Vi kikar närmare på matcherna och analyserar varför det gick som det gick.

Robredo – Zverev 6-3, 6-4

Matchen var försenad drygt en och en halv timme men matchen skulle spelas trots allt i duggande regn. Zverev var inte sen med att klaga på väderförhållandena och ville att matchen skulle avbrytas efter bara något enstaka gem. Robredo? Han brydde sig inte.

I och med att planen var regntung saktades tempot ner och spelarna tvingades trycka på extra i slagen för att få fart på bollen och förhållandena verkade passa Robredo ypperligt. Möjligtvis att det även hade att göra med inställningen då Zverev som sagt inledde matchen med att klaga, för att sedan klaga ännu mer ju längre matchen led. Robredo såg oerhört säker ut i sina grundslag och som åskådare fick man en känslan av att spanjoren skulle gå vinnandes i nästan alla längre bolldueller, vilket senare även skulle stämma. Zverev hade för många unforced errors på sin vanligtvis extremt stabila backhand och hade problem med att slå hål på Robredos försvar. Inte så mycket mer att tillägga, Robredo var helt enkelt för stabil och trivdes i regnet.

Paire – Cuevas 6-4, 6-3

Fjolårsvinnaren Cuevas ställdes här mot sitt riktiga test i turneringen. En jetlaggad Delbonis och Darcis på grus är inga riktiga hot för en utpräglad grusspecialist och Paire, som sett ut som en rund miljon tidigare under veckan, skulle bli en hård nöt att knäcka för uruguyanen. Cuevas hade inför semifinalen all press på sig med tanke på att han denna vecka inte bara försvarade titeln från Båstad från fjolåret utan även titeln i Umag, som i år spelas samtidigt p.g.a förlängd grässäsong.

Första set kantades inte direkt av fantastiskt servande då spelarna totalt bröt varandra hela fem gånger, regntung plan som sagt som gör det svårt att få gratispoäng direkt från serven. Paire var lite vassare dock i första, backhanden såg fortfarande extremt bra ut om inte bättre och forehanden, fransmannens svaghet, skapade fram många misstag hos Cuevas. Just Cuevas såg inte helt tillfreds ut med Paires varierande spelstil. Serve & volley, dropvolleys, drivevolleys, patenterade stoppbollar, monotont bollande från baslinjen var bara en del av fransmannens repertoar under gårdagen. Paire hade ledningen med 5-4 i första set och Cuevas skulle serva för att hålla sig levandes, då slog han till med vad som kan ha varit hans sämsta gem under sin professionella karriär, första set till Paire alltså och efter det skulle han ta över helt.

Visst, det fortsatte att svänga i andra set med breaks som blev tillbakabrutna direkt men Paire hade ändå koll på grejerna kändes det som. Paire vidare till final alltså där han ställs mot en annan spelare som inte tappat set under veckan, Tommy Robredo. Lär bli jämnt och förhoppningvis välspelat.

Turneringens två i särklass starkaste dubbelpar, Cabal/Farah och Chardy/Kubot, ställs mot varandra i herrdubbelns final på söndagsförmiddagen.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.