Sammanfattning Båstad, Torsdag

Sex matcher spelades under torsdagen och vi går i sedvanlig ordning igenom det som hänt under dagen.

Istomin – Almagro 6-3, 6-3

Uzbeken hade inför matchen hela 4-0 i inbördes på Nicolas Almagro varav en kom just på grus. Spanjoren såg ut att vara i väldigt bra form i förstarundan mot Fernando Verdasco men den ack så underskattade Denis Istomin skulle bli för svår. Istomin servade väldigt bra och utnyttjade Almagros stora svaghet, defensiven ute i hörnen. Almagro såg inte heller särskilt pigg ut på att spela och Istomin gick obruten för andra matchen i rad.

Robredo – Ramos 6-4, 6-4

Ett helspanskt möte mellan två grusrävar inför en halvfull centercourt i den svenska sommarvärmen, det kunde vara sämre med andra ord. Ramos pulveriserade Luca Vanni i tidigare omgång samtidigt som den femtonfaldige deltagaren i Båstad, Tommy Robredo, gjorde sitt första framträdande i turneringen på torsdagen. Publiken bjöds på många klassiska gruspoäng med långa dueller och vackra slag, Robredo skulle dock vara den spelare som var lite bättre på allting och framförallt serven, Ramos svaga punkt, skilde spelarna åt.

Mathieu – Gulbis 6-3, 6-3

Paul-Henri Mathieu kvalade in till turneringen och ser ut att vara i fysiskt toppskick för tillfället och förutom att han innehar kanske turneringens absolut vackraste tvåhandsfattade backhand är han sponsrad av Ralph Lauren och strosar runt i veckans elegantaste outfit. Nog om Mathieus fantastiska utstrålning, det skulle spelas en match också. Gulbis var framme i andrarundan efter att endast ha släppt två gem mot Marsel Ilhan, en fullkomligt bedrövlig insats från turken som precis tagit stegen in på ATP-touren. Mathieu såg i inledningen av matchen lika stabil ut som han hade sett under både kvalet och omgången innan mot Chardy, backhanden var inte ens i närheten av att svikta och forehanden som ända anses som Mathieus svaga punkt, framkallade många misstag hos letten. Gulbis fokuserade mer på publik som gick förbi under pågående spel på bana 1, visserligen ett störande moment absolut men det var uppenbart att den nu 81-rankade letten var ur balans. Mathieu vann sedan andra set efter stabilt servande och ännu mer stabilt grundspel och nu i efterhand kan jag inte räkna till fler än fem misstag från fransmannens backhand, hyfsade siffror minst sagt.

Paire – Goffin 6-2, 6-3

Förstaseedade David Goffin spelade sin första match i Båstad idag torsdag och det var en tillsynes skadedrabbad belgare som ställde upp för spel mot fransmannen Benoit Paire. Paire vann med siffrorna 6-2, 6-3 efter en mycket tam insats från 14-rankade Goffin. Goffin var turneringens stora skyltfönster samt högst rankade spelare på förhand då David Ferrer drog sig ur i sista stund p.g.a en armbågsskada men belgaren såg skadedrabbad ut och tog sig för bröstet under stora delar av matchen.

I inledningen av andra set fick han medicinsk vård men såg inte piggare ut efter det och Paire kunde serva hem matchen blankt, ett gem som Goffin tankade på samtidigt som regnet började ösa ner på centercourten. Paire vidare till kvartsfinal där Denis Istomin väntar.

Darcis – Janowicz 6-1, 6-4

Janowicz gjorde inte sin bästa insats i karriären och förutom att han hade problem med att hålla sina egna gem tankade han även i slutet av första set med att svinga fullt ut på varje boll i nät. Polacken var allmänt trött på tillvaron och hade inte mycket med att komma mot belgaren Steve Darcis som vanligtvis är en specialist när det vankas snabba underlag såsom gräs och inomhushardcourt men Darcis kan definitivt hantera gruset helt dugligt. Belgaren spelade mycket välvårdat och gick mycket rättvist vidare.

Cuevas – Delbonis 6-4, 6-7(5), 6-0

Torsdagens sista match på centercourten som spelades med mörka moln och små regndroppar som fick publiken att intressera sig av annat än tennis och flydde därmed arenan. En småseg tillställning som aldrig riktigt tände till. Inga längre bolldueller utspelades sig under matchen än vad man hade tippat på förhand då Delbonis slog ut sig lite för ofta. Cuevas tappade lite i intensitet i andra set samtidigt som Delbonis höjde sig och knep därmed andra. Cuevas höjde sig dock rejält i tredje set och bjöd på en klassisk bagel.

Höjpunkter från samtliga matcher ser ni i klippen här nedanför.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.