Sammanfattning Wimbledon, kvartsfinaler

Fyra kvartsfinaler har spelats under gårdagen och vi kikar närmare på matcherna som har spelats.

Murray – Pospisil 6-4, 7-5, 6-4

Stabil seger för Murray som inte på något sätt var hotad under matchen. Pospisil visade med sin dubbeltitel förra året i Wimbledon att han är en mycket kapabel grässpelare med en riktigt bra serve och ett väldigt kompetent nätspel, räcker dock inte mot en spelare av Murrays kaliber. Kanadensaren slog igenom på riktigt under 2013 när han gick till semifinal i Mastersturneringen på hemmaplan men har sedan dess inte fått singelspelet att klicka riktigt, visserligen varit väldigt skadedrabbad och blev faktiskt hel just innan Wimbledon förra året. Förhoppningvis kan fortsätta lossna för Pospisil i framtiden.

Federer – Simon 6-3, 7-5, 6-2

Federer ser ut som en rund miljon just nu och kan mycket väl stå som slutsegrare i turneringen. Simon är en otroligt jobbig spelare för de flesta att möta men mot Federer blir det lite väl passivt och Simon hade inget botemedel mot schweizarens aggressiva spel. Federer servade även väldigt bra under hela matchen och Simon sa efter matchen att han för en stund trodde att han mötte Raonic, han bröt dock Federer i inledningen av andra set och därmed bröts sviten på 116 raka servgem för världstvåan. Murray väntar nu i semifinal imorgon fredag och Federer har revansch att vänta efter OS-finalen 2012 som spelades på Wimbledons banor, den gången vann britten med 3-0 i set. Kommer bli ett sjukt tryck och en match som absolut inte får missas.

Gasquet – Wawrinka 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9

Omgångens enda femsetare och den match som innehöll dramatik. Kändes som spelarna turades om att choka då Gasquet först slog till med några fasanfulla missar och dubbelfel när han skulle serva för att hålla sig kvar i andra set, sedan tog Wawrinka över och kändes som den hetare spelaren. Gasquet kom tillbaka, utjämnade matchen och bröt sedan till 5-3 för att serva hem matchen, blev bruten direkt och resten är som man säger, historia. Svängig match med andra ord där Gasquets varierande spelstil gick segrandes mot Wawrinkas kraftfulla spel. Ska betonas att Wawrinkas kapacitet inte är i närheten på gräset än vad det är på andra underlag.

Djokovic – Cilic 6-4, 6-4, 6-4

Cilic var på förhand tvungen att serva magiskt bra, typ som Kevin Anderson gjorde i omgången innan för att ens ha en minsta chans på seger och dessutom spela väldigt aggressivt och inte hamna i ett maniskt bollande med världsettan. Man kan såhär i efterhand konstatera att Cilic hamnade i fällan, visst, serven klickade inte riktigt som den måste göra när man möter Djokovic och bollandet, kroaten var helt chanslös. Han gick inte för det som han borde göra och som Kevin Anderson gjorde utan han hamnade i ett långt bollande som sagt och då går det naturligtvis inte. Hur Cilic bar sig åt för att vinna Us-Open i fjol blir med tiden bara mer och mer beundransvärt. Djokovic möter Gasquet i den andra semifinalen och möjligtvis att vi får se en mycket sevärd match men finalplatsen, den står bara och väntar på världsettan.

Höjdpunkter från samtliga matcher finner ni i vanlig ordning här nedanför.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.