Sammanfattning Wimbledon, semifinaler

Två semifinaler spelades under fredagen och vi går igenom och sammanfattar matcherna i vanlig ordning.

Djokovic – Gasquet 7-6 (2), 6-4, 6-4

Kollar man på siffrorna kan det kännas som en väldigt komfortabel för serben, hyfsat komfortabel i alla fall men var det verkligen så stabilt? Visst, det kändes som Gasquet inte på riktigt trodde att han kunde vinna matchen och egentligen kan man inte klandra honom för det men vi fick aldrig höra några ”allez” efter att han vann en viktig poäng och den patenterade fistpumpen som bara Gasquet bemästrar, den var under hela matchen frånvarande. Djokovic hade lite problem i första set och hade han förlorat det hade matchbilden blivit annorlunda men såhär i efterhand känns det onödigt att spekulera, Djokovic var stabil matchen igenom och höjde sig när det krävdes. Med det sagt, Gasquet gjorde en väldigt bra insats och spelade nästan på toppen av sin förmåga, ändå blev det 3-0 i förlust.

Federer – Murray 7-5, 7-5, 6-4

Årets största match talades det om på förhand och det kändes verkligen så innan denna batalj, hade båda spelarna bjudit upp till dans skulle detta bli något som kanske aldrig skulle glömmas. Nåväl, Federer bjöd upp till dans. Minst sagt. Murray bjöd även han upp till dans, siffrorna till trots. Saken var den att Federer, han var helt enkelt för bra och servemässigt, har han någonsin servat bättre? Murray kommenterade just det efter matchen, att Federer nått sin peak i den kategorin. Edberg sa även att han aldrig sett Federer spela en bättre match och jag kan bara hålla med i det som sades då Federer totalt pulveriserade Murray på centercourten.

Vi ska komma ihåg att Federer är 33 år gammal och likt en flaska rödvin blir han bara bättre och bättre med åren, känns det som. Minns ni när Federer under 2013 experimenterade med en ny racketmodell och även hade ryggproblem som ledde till förluster mot spelare som Brands, Stakhovsky, Delbonis, alla rankade över 100-strecket. Då talades det om att Federer var slut och att han borde lägga racketen på hyllan – inklusive mig själv.

En mästare ska aldrig räknas ut heter det och bli därför inte förvånade om Nadal kommer tillbaka och dominerar under nästkommande säsong.

Nu kom jag ifrån ämnet lite grann men matchen mot Djokovic har alla förutsättningar att bli så magisk som den bara kan bli och förhoppningvis får vi en liknande dramatik som under fjolårets final i samma turnering, där Djokovic vann efter fem dramatiska set. Det känns dock som att det blir upp till Federer hur det blir och om schweizaren är på spelhumör kan vi få bevittna historia i Wimbledon då ingen tidigare har vunnit åtta titlar i turneringen.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.