Nikola Slavic och Johanna Ström slutsegrare i TP Next Gen Open

Förstaseedade Nikola Slavic och Johanna höll för favoritskapet och blev slutsegrare i den första upplagan av TP Next Gen Open.

Läs mer: Resultat från TP Next Gen Open

I den första upplagan genom tiderna av TP Next Gen Open samlades 16 av landet bästa tennispelare under 21 år i Järfälla Tennissällskap. På självaste juldagen.

Linea Bajraliu, Nellie Taraba Wallberg och Daniel Margoulis hade tagit sig hela vägen till Järfälla och Stockholm från Helsingborg/Göteborg och det är bara att beundra dessa krigare.

Nikola Slavic och Johanna Ström var förstaseedade i sina respektive klasser och vi kan enkelt konstatera såhär i efterhand att duon höll för favoritskapet.

Slavic avhandlade Jeiden Saidizand, född 2004, komfortabelt. 4-2, 4-2. Jeiden stod för en fantastiskt fin tävling i övrigt, men Slavic visade sig vara ett nummer för stort.

Johanna Ström besegrade också sin finalmotståndare, Isabella Svahn, i raka set. Isabella, med coach och DC-hjälten Jonathan Mridha på bänken, hade inte riktigt energin kvar efter monstervändningen i semifinalen innan mot Ida Johansson.

Johanna, eller snarare Johanna “Wato” Ström, sparade det bästa till sist och spelade en tennis av högsta rang i finalen. Det visade sig också på scoreboarden. 4-0, 4-2.

Stort grattis till segrarna och andrapristagarna för en mycket väl genomförd tävling!

Stort tack säger vi också till alla som gjorde den här tävlingen möjlig, inte minst Wato, RS Tennis och Asics Tennis.

Championship Point, Nikola Slavic.
Championship Point, Johanna Ström.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.