Stefan Olsson: “Han spelade extremt bra”

0
1026

I finalen av Australian Open mötte Stefan Olsson sin överman – argentinaren och världstvåan Gustavo “Gusti” Fernandez.

7-5, 6-3 och Olsson var inte sen med att hylla “Gusti”.

– Han spelade extremt bra. Det var inte mycket jag kunde göra.

13:30 lokal tid på bana 8 drog finalen i herrarnas rullstolstävling igång. Argentinaren hade ett minst sagt högljutt stöd från sin eget team på plats och ett par svenskar hade dykt upp för att stötta Stefan.

Ledaren för den svenska klacken nere i Melbourne, Mikael Ekholm, var givetvis på plats och bar i vanlig ordning en stilren och blågul tröja han designat själv. (Bild nedan). På läktaren såg vi även John “Greken” Vouros, ett välkänt ansikte för alla som sett svenskar spela tennis i Melbourne Park senaste 20 åren.

Argentinaren inledde matchen bäst och gick snabbt upp ledning till 3-1. Ett försprång Olsson tog igen, men som gled svensken ur händerna vid 5-5. 7-5 till Fernandez i första set.

Framförd av sitt eget team på plats, och en hel del “Vamos” mellan Fernandez vunna poäng, var argentinaren den bättre spelaren även i andra set och stod som slutsegrare efter 7-5, 6-3.

– Han spelade extremt bra och det var inte mycket jag kunde göra, summerade Olsson kort efter prisceremonin.

– Det enda jag kan säga är att jag var besviken på var min förstaserve. Jag hade alldeles för dåliga procent och hittade inte riktigt vart jag skulle placera servarna. Hade inte en serve för 140 km/h och mot honom ska alla ligga så högt som möjligt eftersom han har så stora svingar.

Hur summerar du din egen insats?w

– Helt okej tycker jag. Försökte få honom att vara otrygg med min slice men banorna var långsammare idag. Jag vet inte om det hade med värmen att göra då bollen studsade upp och han kunde “rippa” bollen så hårt hela tiden.

“Gusti” briljerade främst från backhandssidan där han stod för över 10 vinnare.

– Den var grym men det är samtidigt något jag brukar kunna bryta ner, som senast i Wimbledon t.e.x. Han har endast ett tempo där och kan man få honom att tänka till lite brukar det komma misstag i hans spel men idag spelade han extremt bra.

Ca 24 timmar tidigare fick Stefan Olsson och Joachim Gerard från Belgien fira och det rejält efter att man vann dubbeltiteln mot Shingo Kunieda och, just det, Gustavo Fernandez.

– Det var verkligen svinroligt att vinna där men jag var faktiskt inte helt hundra igår. Såg knappt bollen. Vet inte riktigt vad det var. Lite som när man åker bil och blir illamående och åker bil. Vad heter det, bilsjuk?

– Åksjuk!

– Haha. Bra jobbat Stefan! Jag försökte bara få in bollen och låta Joachim göra resten, och det gjorde han verkligen! Synd att det inte blev två titlar här men sånt är livet!I och med två titlar på två dagar i Australian Open har Olssons telefon hunnit gå varm.

– Jag har inte riktigt hunnit svara på alla. Det har varit mycket, helt klart. Har försökt tona ner det till efter finalen i singeln men det är verkligen fantastiskt att det är så många som stöttar mig där hemma.

Stefans rankingmål i år?

– Jag skulle gärna komma in i topp-5 igen, helst bland topp-4, i annat fall får det bli målet nästa år. Skulle jag bli topp-5 i år vore det klockrent och självklart ska jag göra allt för att försvara Wimbledon-titeln. Det är nummer ett just nu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.