Stefan Olsson vidare till semifinal i Wimbledon: “Extremt stressad inledningsvis”

Titelförsvarande Stefan Olsson var illa ute i när rullstolstävlingen i Wimbledon drog igång under torsdagen.

Underläge 2-6, 3-4 mot belgaren Joachim Gerard och breakbollar emot sig vaknade svensken till – och det rejält.

London, Wimbledon – 2-6, 6-4, 6-3 blev slutsiffrorna mot nära vännen och dubbelpartnern Joachim Gerard.

Titelförsvarande Stefan Olsson, också mästare i tävlingen 2017, har således en extra press på sig att prestera.

– Jag var jättespänd i början och därför tror jag det blev lite som det blev. Jag rullade knappt, tog allt på två studs och hade ingen riktig känsla. Joachim var inte jättedålig direkt, han spelade bra, men jag lyckades efter första set få in tänket att få in varenda boll i banan. Jag växte in mig i matchen helt enkelt.

Vad tyckte Stefan själv var skillnaden i första respektive andra och tredje set?

– Jag servade bra mycket bättre i andra och tredje set. Det blev mycket stress inledningsvis i första set och visst, jag är titelförsvarare och har extra mycket press på mig men ja, jag var extremt stressad där i början. Jag vet inte riktigt varför och kände att jag aldrig kom igång i stolen.

Stefan fortsätter.

– Så fort “Joe” fick en halvdålig serve small det direkt. Han returnerade bra. Jag lyckades på något vänster få med mig gemet till 4-4 i andra och det skulle också visa bli ett nyckelgem. Jag bröt till 5-4, höll sedan serven och där kände jag att vändningen kom.

– Jag var överallt på banan efter det och hade full kontroll.

Tredje set?

– Ja, jag ska inte säga att han tankade för det gjorde han inte men jag såg hans blick. Det var inte samma blick som i matchens två första set och jag lyckades vinna första gemet i tredje set och där gick luften ur han lite grann.

Vilka taktiska förändringar gjorde Stefan efter första set?

– Jag försökte ändra på två saker kan man säga. Dels få ett mycket högre uppkast i serven, var jäkligt låg där ett tag, och serva mer mot hans forehand. Han returnerade bra på backhandssidan. Och slicen, slå den mer mot hans forehand så han fick jobba. Det var mina två ändringar skulle jag säga.

Stefan Olsson och Joachim Gerard vann dubbeltiteln tillsammans senast i Australian Open och spelar också tillsammans i Wimbledon.

Spelarna är nära vänner och skulle också träna tillsammans bara några timmar inför kvartsfinalen i Wimbledon – där båda skulle göra upp om en plats i semin.

– Jag gjorde nog min bästa träning här i Wimbledon hittills. Kanske var det så att han vaggade in mig i en falsk trygghet…

– Nej, skämt åsido. Vi är så pass bra kompisar och vi vet hur vi brukar spela mot varandra. Det gör inte så mycket att träna mot varandra, han har ingen tränare med sig här och vi har sagt att vi ska träna med varandra under varje Grand Slam.

Märklig situation?

– Jo, men det är alltid märkligt faktiskt. Det är aldrig kul att möta en kompis, speciellt när man får lov att tända till och skrika “kom igen” efter viktiga bollar. Det är ett måste för att komma upp i den nivån jag vill men nej, det är aldrig kul att möta sin polare.

I semifinalen väntar världsettan och japanen Shingo Kunieda.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.