Svenskkollen: Mikael Ymer gör storslagen comeback och helsvenskt möte i Italien

Vi på Tennisportalen lanserar nu “Svenskkollen”, där vi går igenom alla svenskars resultat ute på touren från den gångna veckan. Ett projekt vi kommer köra säsongen ut på Tennisportalen.

I och med att det redan är onsdag kikar vi även på de svenskar som redan varit i farten…

*Svenskkollen avser de spelare rankade inom topp-1000, på herr och damsidan. 

Herrar

Elias Ymer, 158 (Kval, Delray Beach 250-ATP)

Det går fortsatt tungt för Sveriges bäst rankade spelare på herrsidan som fick se sig av Barbados främste, Darian King (rankad 131). 6-4, 6-1 skrevs siffrorna till “kungen” och som innebär ett 2-5 i facit under 2017 för Elias. Vann mot Pete Polansky natten till onsdag svensk tid i den första kvalomgången till Indian Wells. En betydligt svårare motståndare i form av 70-rankade Yoshihito Nishioka väntar härnäst.

Christian Lindell, 389 (Santiago Challenger, $50,000)

Svenskbrassen har fortsatt sin fina säsongsinledning med att i helgen kvala in till Santiagos challengerturnering efter tre raka segrar. I måndagens öppningsrunda fick grusspecialisten och spanjoren Inigo Cervantes (rankad 126) se sig besegrad efter tre set. Den omtalade italienaren, Marco Cecchinato, väntar i den andra omgången under onsdagen.

Carl Söderlund, 399 

Carl Söderlund studerar och tävlar för Virginia i USA på College och har i år, med enbart två turneringar spelade (USA F1, USA F2) spelat in flest poäng av svenskarna hittills. 23 rankingpoäng inspelade hittills efter en final och semifinal på futuretouren vilket gör att han ligger före just Elias Ymer i racet till Nextgen Finals som avgörs i november.

Markus Eriksson, 457 ($15,000, Basiglio)

“Mackan” är nu inne på sin tredje tävling för året då han i skrivande stund befinner sig i Italien och $15,000 turneringen i Basiglio. 235-rankade Salvatore Caruso, en spelare som mer än gärna spelar på hypersnabba inomhusunderlag, besegrades efter ett avgörande tiebreak i skiljeset. I den andra omgången blev det förlust 443-rankade Lorenzo Frigerio efter 7-6 (6) i tredje set. Värt att nämna är att Markus är andraseedad i dubbeln tillsammans med mannen, myten, legenden, Tuna Altuna!

Mikael Ymer, 497 ($25,000 Lille)

Efter fyra månaders skadefrånvaro och ett uppmärksammat uppbrott från Good to Great akademin svarade Mikael med att vinna sju matcher i rad, efter att ha kvalat in, och vann sedermera futureturneringen i Lille. En fantastisk bedrift!

Patrik Rosenholm, 541 ($15,000, Basiglio)

KLTK-fostrade Rosenholm har det fortsatt tufft ute på touren. I Basiglio hade vi ett helsvenskt möte där Daniel Appelgren stod för motståndet. Rosenholm var inför matchen förhandstippad favorit av mer eller mindre alla spelbolag, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på Appelgrens ranking (937). Den sistnämnde skulle dock knipa hem segern efter 6-4 i skilje.

Isak Arvidsson, 568 ($25,000 Sherbrooke)

Isak kvalade i helgen in till turneringen och besegrade storservaren, 378-rankade britten Lloyd Glasspool i öppningsrundan efter siffrorna 6-4, 7-5. En komfortabel insats för Isak som höll serven matchen igenom. Isak är förstaseedad i dubbeln med den tidigare Wimbledon-segraren Fredrik Nielsen.

Fred Simonsson, 739 ($15,000 Orlando)

Fred Simonsson har dragit flyttlasset från kalla Sverige till härliga Florida och Claudio Pistolesis akademi. Den gångna veckan nådde Fred semifinal, där Dominik Koepfer stod för en tvättäkta bagel, 6-0, 6-0. Samma Koepfer besegrade även Simonsson veckan innan, då i kvartsfinal i Indian Harbour Beach futureturnering.

Jonathan Mridha, 813 ($25,000 Lille)

345-rankade tysken Yannick Hanfmann, som har ett 10-2 facit i år, besegrade Mridha i en tight tresetare i den andra omgången av Lilles futureturnering. En bra vecka för Mridha som fortsätter att kriga för välbehövliga ATP-poäng.

Daniel Appelgren, 935 ($15,000, Basiglio)

Efter ett styrkebesked mot “Rosen”, där Appelgren kom tillbaka efter break-underläge i avgörande set, besegrades Daniel mot 316-rankade holländaren Antal Van Der Duim i raka set, 6-3, 6-4.

Damer

Johanna Larsson, 57 (Indian Wells)

Sveriges bästa damspelare, Johanna Larsson, har haft en tuff inledning på året med tre segrar på åtta matcher samt ett avhopp i Australian Open p.g.a magsjuka. 73-rankade italienskan Camila Giorgi väntar i öppningsrundan av Indian Wells, en motståndare som slog Johanna senast de möttes i US Open 2015 (6-3, 6-3).

Rebecca Peterson, 147 

Inte kunnat tävla sedan november förra året p.g.a en inflammation i armen. Sa till Tennisportalen i början av året att hon siktade på att bli tävlingsklar till februari. Inga rapporter om när Peterson är aktuell för spel igen.

Susanne Celik, 177

Likt Rebecca skadedrabbad och inte kunnat tävla under 2017. Opererade handleden i januari och siktar enligt rapporter på att bli spelklar till kommande grussäsong.

 

Fanny Östlund, 604 ($15,000 Hammamet)

133-rankade Isabella Shinikova blev för tuff för Fanny Östlund i Tunisien där segersiffrorna skrevs till 6-2, 6-1 till bulgariskan. Tävlingen var Östlunds första för i år ute på touren.

Anette Munozova, 793 ($15,000 Sharm El Sheikh)

Anette kvalade in till futureturneringen i Sharm El Sheikh och tog i och med segern i öppningsrundan mot 830-rankade Marie Huber en skalp i karriären då hon vann sin första match på $15,000-nivå. Anette verkar trivas i det exotiska Sharm El Sheikh då hon under fjolåret nådde final i en $10,000-turnering i staden. 388-rankade Katie Swan väntar härnäst för Munozova.

Linnea Malmqvist, 885 ($15,000 Solarino)

Linnea tilldelades ett BYE i den första omgången av kvalet innan hon bara tappade ett gem mot den lokala förmågan Alessia Tagliente, 6-0, 6-1. I den första omgången besegrades Alessia Piran, rankad 1138 i världen, med övertygande 6-1, 6-1. Turneringen spelas inomhus på en klassisk filtmatta.

Julita Saner, 993 ($15,000 Sharm El Sheikh)

17-åriga Saner gjorde sin första tävling för året i det beryktade Sharm El Sheikh, där sejouren tyvärr blev kortvarig. 6-1, 6-2 mot jämnåriga Polina Golubovskaya från Ryssland.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
 1. Ett bra initiativ, även om jag gärna hade sett att alla svenskar som spelat under veckan på touren täcks och inte bara de i topp tusen.

  Hängde tidigare på Swetennis och sedan de lagt ner finns det ingen sida där man direkt kan diskutera de svenska tennisinsatserna.

  Vet ni vad som hände med Cabaj Awad som lämnade återbud förra veckan? Skadad?

  • Svarar mig själv, Cabaj Awad är med i nästa vecka igen så ingen fara =)

   Ellen Allgurins comeback är dock mest intressant såklart!

  • Hej Andreas och tack för din feedback! Har tänkt på det du skrev och det kommer nog bli så att vi skriver om alla svenskare spelare på touren och inte enbart de på topp-1000!

   Såg att Cabaj Awad är tillbaka till nästa vecka. Kul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.