Tanking på Challengertouren

Fenomenet tanking kan inte ha undgått alla tennisfrälsta supporters och för den ointresserade betyder det helt enkelt att man inte gör sitt bästa och det kan bero på flera anledningar. Det vanligaste är att man tankar i ett set, t.ex vid underläge 5-0 för att spara sig till det avgörande setet men det kan även förekomma vid uppgjorda matcher, ett stort problem i vår ädla sport.

Just detta skedde i en dubbelmatch i veckan när Odesnik/Shabaz inte tyckte de var så kul längre efter en serve som dömdes lång mot Kutrovsky/Novikov. Odesnik hade även tankad bort sin singelmatch tidigare under dagen mot irländaren James Mcgee och med tanke på att Shabaz hade skadat höften innan supertiebreaket, det känns rimligt att lägga skulden på den tidigare dopningsavstängda Odesnik.

Odesnik är nog förövrigt den mest hatade spelaren på touren i skrivande stund då han fick sin dopningsdom halverad från två år till ett efter att han gett ITF insiderinfo kring andra spelare. Ett ynkligt beslut som inte uppskattades av hans kollegor.

Vi kommer att återkomma kring ämnet och analysera lite djupare men först infogar jag veckans händelser där Odesnik är i fokus samt Haider-Maurers legendariga tanking i underläge 0-5, egen serve.

Ni behöver bläddra en del kring matcherna men pektaklet börjar vid 3-5 i supertiebreak och bläddrar ni vidare hittar ni även Odesniks sista servgem mot Mcgee där han överhuvudtaget inte bryr sig.

Haider Maurers legendariska tanking

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.