Tennis Integrity Unit stänger av Ivo Klec i två år

Den slovakiska tennisspelaren Ivo Klec har blivit avstängd efter en utredning gjord av Tennis Integrity Unit. Klec, som nådde sin högsta ranking 2011 då han var rankad 184 i världen, har dömts skyldig då han ansetts vara missledande i en utredning gällande anti-korruption. 

Utöver sin avstängning på två år från tennisens finrum ska han även betala $10,000 i böter. Detaljer kring ärendet är väldigt få och den första avslöjade händelsen var Ben Rothenberg, journalist på New York Times.

Trots att det har gått nästan tre dygn sedan Ben Rothenberg först tweetade om det inträffade saknas det uttalanden från både TIU och Ivo Klec.

Frånvaron av det officiella tillkännagivandet har lämnat obesvarade frågor som cirkulerar om beslutet att stänga av Klec i två år och som möjligtvis avslutar hans karriär då slovakiern idag är 34 år gammal.

Trots att han aldrig har spelat i en huvudturnering i Grand Slam har Klec krönt stora framgångar på den lägre kretsen inom tennisen. I futures har han 27 titlar, varav 14 på singelsidan och 13 i dubbeln. Hans senaste match var förra veckan i en Future-turnering i Este, Italien.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.