Tennismatch på challengertouren uppgjord

De mest insatta inom vår ädla sport kan omöjligen ha missat surret kring Boy Westerhof – Antal van der Duim hösten 2014 då holländarna själva iscensatt matchen och stora summor pengar vart inblandade. För bara några timmar sedan skedde det igen, dock med en ukrainare i huvudrollen. 

Denys Molchanov – Agustin Velotti stod på schemat i Dallas challengerturnering där första omgången skulle spelas, en turnering som har en prissumma på $14,400 och 100 rankingspoäng till vinnaren. Ukrainaren Molchanov var inför matchen rankad på plats 174 i världen och hade inkasserat $310,659 i rena prispengar i sin karriär.

Vi tar en titt på oddsen inför matchen:

Skärmavbild 2015-02-02 kl. 23.56.07

Velotti hade som högst 2.30 i odds inför matchen och efter att ha förlorat första set mot Molchanov var han så långt nere i 1.15, inte alls logiskt på något vis om inte något misstänkt låg bakom.

£250k hade vid den här tidpunkten spelats på matchen, en summa som inte på något sätt speglar insatserna på challengertouren direkt.

velottimolchanov4

Velotti skulle senare vända matchen och vinna efter en mycket vek insats av Molchanov och matchen i helhet kommer ni att kunna se längst ner i artikeln. I samma gem som Velotti bröt i det avgörande setet hände nämligen detta: https://twitter.com/TheTennisNerds/status/562365156806905857/photo/1

B83rzuhIUAAT7wY

Som ni kan se på bilden var nästintill £600k matchat på Betfairs marknad, en astronomisk summa för ett så litet event. Det skall även påpekas att Velotti verkligen kämpade under matchen och jag har väldigt svårt att tro att han skulle vara inblandad, nej detta känns som en soloprestation av Denys Molchanov. Om man följer oddsutvecklingen under matchen och ser till hur Molchanov spelade och slutresultatet, han behöver en extremt bra förklaring om han någonsin vill spela tennis igen på professionell nivå. Visserligen har utredningen i holländarnas uppgjorda match inte lett till någonstans och de är fortfarande ute och tävlar världen över men är det någon gång ATP och Tennis Integrity Unit ska ta i med hårdhandskarna är det nu. Dels för att matchen finns på video och det viktigaste av allt, rädda det som räddas kan. Matchen har som bekant blivit exponerad på sociala medier och mängder av tennisfans världen över har uttryckt sitt missnöje. Ge fansen hopp om en förbättrad framtid genom att stänga av Denys Molchanov på livstid eller få sporten att tappa sin trovärdighet. Valet borde vara enkelt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.