Tomic till attack mot det inhemska förbundet – avstängd i kommande Davis Cup match

Bernard Tomic hade tidigare lovat att berätta om sin schism mellan honom och det inhemska tennisförbundet i Australien, Tennis Australia, så fort hans sorti i Wimbledon var över. Tomic höll vad han hade sagt och inom dryga timmen efter sin förlust mot Novak Djokovic satt han på presskonferensen och hävde ur sig den ena sågningen efter den andra.

Tomic riktade sin ilska mot förbundsdirektören Craig Tiley, presidenten Stephen Healy och tidigare Davis Cup-kaptenen tillika legendaren Pat Rafter. Tomic har efter sitt tilltag nu blivit avstängd i kommande kvartsfinal mot Kazakhstan som spelas mellan den 17-19:e Juli.

Tomic sa bland annat att förbundet inte visade något stöd för honom efter hans höftoperation förra året som höll han borta från banan i ett par månader och att Pat Rafter, direktör för spelarutvecklingen, inte hade någon aning om hur man skötte en budget. Tomic hävdade även att han fick betala för bollar och bantid inför Brisbanes 250-turnering i Januari på Pat Rafter Arena dessutom. ”Det handlar inte om pengarna utan det handlar om respekt”, säger Tomic om det hela.

Nick Kyrgios deltagande i kommande Davis Cup match sades vara osäker och rykten florerades om att han ville visa sitt stöd för Tomic men det stämmer inte då Kyrgios under gårdagen bekräftade att han spelar mot Kazakhstan.

26-rankade Tomic utspel kom bara några dagar efter att hans pappa tillika tränare, John Tomic kritiserat Tennis Australia för att de inte visat ekonomiskt stöd för dottern, Sara Tomic som anses vara en av landets största talanger på damsidan.

Bernard Tomic pratade oavbrutet på presskonferensen och han var inte klar i sin sågning mot legendaren Pat Rafter: ”Han vet inte vad de gör, de ger honom en budget och han vet inte ens vad han gör. Vad är hans jobb? Han tar betalt för bollar och bantid på sin egen arena för mig, vad håller han på med?”

Tomic avslutade med att poängtera att någon bör undersöka Tennis Australia och vart pengarna tar vägen.

Efter denna hårtork från Bernard Tomic mot förbundet så är frågan om vi någonsin får se han i den gula landslagsdressen igen för om man kollar till historien och jämför med tidigare schismer och liknande situationer så slutar det nästintill aldrig väl.

Healy stängde av Tomic med motiveringen att 22-åringen inte uppträdde sig professionellt och att spel i landslaget ska ses som ett privilegium.

Mer om soppan kan ni läsa om här.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.