Tonåringarna tar över på ATP-touren

För första gången på sju år har vi fyra tonåringar inom topp-100 på världsrankingen då Chung, Coric, Zverev och Kokkinakis har visat att de kan leverera på högsta nivå och är namn att räkna med i framtiden.

Kokkinakis skulle under fredagen förra veckan resa till Rom för att kvala in till Masters-turneringen men efter att halva flygplatsen stod i lågor fick australiensaren ta tåget istället för att delta i ett annat kval, nämligen i Bordeaux challengerturnering.
”The kokk” som han mycket kontroversiellt kallas för av såväl vänner som kollegor på touren spelade hela sju matcher under veckan och gick segrandes i samtliga och Kokkinakis tog därmed sin första challengertitel i karriären. Allting händer av en orsak var det en vis man som en gång sade och efter den senaste veckan bör Kokkinakis ta en rejäl funderare på om det faktiskt stämmer.

Alexander Zverev ville inte vara sämre än ”the kokk” och tog sin andra challengertitel i Heilbronn efter seger över grusfantasten Guido Pella. Tysken avancerade i och med segern 15 platser på rankingen och kan nu se sig som den 83:e bästa spelaren i världen för tillfället. Skapligt för en spelare född 1997.

Hyeon Chung var på god väg att ta sin tredje titel på tennisens bakgård på dryg en månad men föll på hemmaplan i Seoul mot japanen Go Soeda. Den sistnämnde och challengertitlar är dock inte främmande för varandra minst sagt då Soeda nu står på 17 titlar.
Superlöftet från Korea hade inför finalen hela 14 raka segrar och ännu mer imponerande då han gör sin första riktiga säsong som senior.

Ett annat mycket lovande löfte är ryssen Andrey Rublev som har gått upp hela 208 platser under året och står på plats 229 i skrivande stund men det är ingen siffra som beskriver Rublevs kapacitet. Gör likt Chung sin första riktiga säsong som senior och har inriktat sig mer på ATP-nivå där han nu har tangerat Nadals rekord under 2004 som den första 17-åringen eller yngre att ha vunnit fyra olika event på ATP. Ryssen har ett väldigt explosivt register och kan skapa så mycket fart på egen hand, en spelare som likt de ovanstående kan vara med och fightas om titlar på touren och eventuella GS i framtiden om utvecklingen fortsätter att fortgå och de tillåts vara skadefria.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.