Tsitsipas efter titeln i Stockholm: ”Jag ville göra som Federer och vinna här”

Stefanos Tsitsipas vann sin första ATP-titel i karriären efter söndagens finalseger mot Ernests Gulbis, 6-4, 6-4.

Tsitsipas är därmed den första grek som någonsin vinner en ATP-titel och tangerar samma rekord som favoritspelaren – Roger Federer

– Jag minns när jag var 12 år gammal och såg Federer lyfta trofén i Stockholm.

Sex raka vinster i Stockholm inför finalen och 6/6 finalvinster på ATP-touren hade Gulbis som facit inför söndagens avslutande drabbning i kungliga tennishallen.

Tsitsipas, han ville annat.

– När jag kom till tävlingen här såg jag alla namn som vunnit här tidigare. Federer, Del Potro. Jag hoppades att mitt namn också skulle hamna däruppe, det vore coolt. Och nu hände det. Jag var väldigt fokuserad inför turneringen att vinna. Jag sa det inte till någon utan höll det för mig själv.

Med en första ATP-titel i bagaget har han också lyckats fullborda alla tre mål han satt upp inför 2018.

– Ja, jag kom precis på det. Jag misslyckades med att nå åttondelsfinal i årets två första Slams men i Wimbledon lyckades jag med det. Mitt andra mål var att nå topp-50 på världsrankingen och mitt tredje och slutgiltiga mål var att en ATP-titel. Nu har jag lyckats med alla tre!

Stefanos fortsätter.

– Allt har varit p.g.a hårt jobb och tron på att jag skulle kunna fullborda det. Alla timmar i gymmet, allt som jag har offrat utanför och på banan har lett till detta.

Hur det känns att vara historisk och bli den första i Grekland som vinner en ATP-titel?

– Är det sant ens? Wow. Hur det känns? Hur ska jag svara… Förhoppningsvis kan fler greker göra något liknande i framtiden. Att få representera mitt land i dessa turneringar och samtidigt nå topp-100 har varit speciellt.

– Jag ser det inte det som att det har något med min nationalitet att göra utan det handlar mer om mig, Stefanos och mina mål individuellt. Jag älskar mitt land, låt oss klargöra det, men jag spelar som Stefanos på banan, samtidigt som jag representerar mitt land varje vecka jag är ute på tävlingar såklart. Förhoppningsvis får vi se fler greker göra samma resa.

Tsitsipas såg inte ut att ha det helt lätt när han framför fotograferna skulle lyfta den tunga trofén och samtidigt byta position med jämna mellanrum. Hur tung var egentligen vinnarpokalen?

– Jag tror jag skulle kunna gymma med den nu när jag äger den. Den var tung och den är på sitt sätt speciell, helt klart.

– Jag minns när jag såg tävlingen hemma på TV när jag var 12 år gammal och Federer vann det året och trofén var så vacker. I bakhuvudet har jag alltid velat vinna här.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.