Upplagt för Cuevas tredje titel i karriären

Pablo Cuevas har spelat fantastisk tennis under veckan och är nu välförtjänt i sin tredje ATP-final i karriären, en finalsvit han gärna vill hålla levande efter två vunna finaler föregående år på två försök. Motståndet står italienaren tillika sensationen i turneringen, kvalspelaren Luca Vanni som inför huvudlottningen inte hade vunnit en enda match på ATP-nivå. 

Den 29-årige italienaren vann en mycket jämn match mot hemmahoppet Joao Souza efter 2 timmar och 58 minuter spelade och blir därmed historisk i Sao Paolo som den första kvalspelaren i final sedan turneringens inträde på touren för 15 år sedan.

Luca Vanni har slagit ut eminenta gruspecialister såsom Dusan Lajovic, Daniel Gimeno-Traver, Thiemo De Bakker, Rogerio Dutra Silva och Joao Souza men ställs nu mot femteseedade Pablo Cuevas, en match han är allt annat än favorit i. Bollen är rund brukar det dock heta och möjligheterna till en skräll utav större proportion finns tillgänglig, bara det är en bedrift i sig. Italienaren är garanterad $42,600 vid förlust, en summa som skulle förstärka den inspelade prissumman hittills i karriären på $160,700. En lyckad vecka för Luca med andra ord.

Morgondagens final sprakar igång klockan 19:00 svensk tid och sänds på Tennistv.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.