Veckans vinnare på ATP-Touren: Tomic försvarade titeln i Bogota – Thiem mästare i Umag

Från och med idag på Tennisportalen lanserar vi veckans vinnare där vi efter varje vecka summerar de nyblivna segrarna på ATP-touren i såväl singel som dubbel. 

Australiensaren trivs med de svåra förhållandena i Bogota då turneringen spelas på hög höjd, 2600 meter över havet som gör det väldigt svårt att ens hålla bollen i spel. Tomic varierande och ryckiga spelstil passar bra på den höga höjden och fransmannen Adrian Mannarino fick se sig besegrad efter siffrorna 6-1, 3-6, 6-2. Handskakningen osade inte kärlek direkt då Mannarino var märkbart irriterad efter att Tomic tagit en medical timeout i slutet av matchen, enligt fransmannen en missbrukande sådan.

Dominic Thiem gjorde debut med sin nya, blonda frisyr på touren och österrikaren verkar ha hittat ett segerrecept som heter duga. Österrikaren körde över Joao Sousa, som börjar bli lite av en specialist i 250-turneringar, 6-4, 6-1. Titeln var Thiems andra efter att han vann turneringen i Nice tidigare i år, även den spelad på grus. I och med segern går han upp på en mycket respektabel 24:e plats på världsrankingen.

Foto: AFP
Foto: AFP

 

***

Chardy/Kubot och Cabal/Farah ställdes mot varandra i finalen i Båstads herrdubbel som först blev en timme försenad p.g.a regnet och fick sedan avbryta igen efter bara fem spelade gem då vädrets makter gjorde sig påminda igen. Paire – Robredo var schemalagd klockan 14:00 på centercourten och därmed fick dubbelparen snällt gå till den mindre men ack så underbara bana 1 ett stenkast bredvid.

Paren delade broderligt på vardera set och matchen ledde till ett rafflande supertiebreak där colombianerna såg ut att ta en komfortabel seger efter en 8-6 ledning men de skulle ramla ihop totalt och förlora efterföljande fyra poäng. Chardy/Kubot har synts till på träningsbanorna i Båstad både inför och efter match anförda av fransmannens tränare Magnus Tideman och paret känns ruskigt stabilt, ska bli intressant att följa de i nästkommande turneringar och se vad de kan ställa till med.

Tredjeseedade Fyrstenberg/Gonzalez var inför finalen i Umag mot det oseedade Gonzalez/Sa storfavoriter och efter att ha bärgat första set såg det argentinska/brasilianska paret ganska rökta ut men de skulle komma tillbaka och sedan vinna matchen efter 3-6, 6-4, 10-5. Maximo Gonzalez harvar annars på challengertouren och mår definitivt bra av en delad prispott tillsammans med sin brasilianska kollega på € 24,280.

Radek Stepanek och Edouard Roger-Vasselin gjorde debut tillsammans under veckan i Bogota och paret skulle inte tappa ett set under hela turneringen då de och tur i ordning slog Barrientos/Burgos, Demoliner/Menendez-Maceiras, Koolhof/Middelkoop samt Pavic/Venus. Inte de mest spektakulära dubbelparen kanske men i och med de svåra förhållandena i Bogota skulle mycket komma att handla om serven som Stepanek/Vasselin tog hand om på bästa möjliga sätt. Paret var väldigt svårbrutna under veckan, returnerade stabilt och hade ett volleyspel som inte är normalt för en 250-turnering.

Radek Stepanek skulle som den underhållare han är bjuda på dans efter segern samtidigt som en tillsynes generad Vasselin stod och tittade på. 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.