Viktiga tips för dig som gillar betting på tennis

Är du en av alla tennisfantaster där ute som uppskattar att betta på tennis, men brukar vara allt annat än framgångsrik när du spelar? Då har du kommit helt rätt.

I den här artikeln delar vi med oss av några grundläggande tips för att du ska förbättra dina chanser att tippa rätt, men också kunna spela tryggt och säkert.

Välj en spelsida med svensk licens

Det allra viktigaste när du spelar på odds är att du gör det på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Misstänker du att du spelar för mycket är det bäst att du undviker casinon utan Spelpaus så gott det går. Bettar du på tennis på sajter med svensk licens, kan du vara säker på att du bara är några knapptryck bort från att pausa dina spelkonton på samtliga licensierade bettingsidor.

Betting är någonting som ska vara roligt, och att försätta sig själv i ekonomiskt trångmål är raka motsatsen. På den svenska spelmarknaden finns verktyg – som exempelvis Spelpaus – just för att du ska känna dig trygg och på så sätt få ut det mesta av din spelupplevelse.

Andra knep för att undvika att du spelar bortom din ekonomiska förmåga är att inrätta egna regler. Du kan forma dem hur du vill, men exempel skulle kunna vara att ha en tydlig spelbudget som du inte får överskrida, eller att du enbart får spela under vissa dagar eller vid specifika tillfällen.

Markera de stora turneringarna i kalendern

Att spela på de största matcherna är alltid extra roligt. En redan spännande Grand Slam-final kan bli ännu mer laddad om spelaren du har satsat pengar på har matchboll.

Det kan givetvis vara givande att spela på matcher även utanför de stora turneringarna, men fördelen med att fokusera på stormatcherna är att de oftast erbjuder så många fler spelmöjligheter.

Under stora mästerskap eller Grand Slam-turneringarna kan du vara säker på att det finns mängder av odds, både i live-form och i form av standard match- och vinnarspel.

Under 2021 spelas Grand Slam-turneringarna under följande datum:

Australian Open (8–15 februari)

French Open (23 maj–6 juni)

Wimbledon (28 juni–11 juli)

US Open (30 augusti–12 september)

Håll ett öga på oddsen in i det sista

Efter att du lagt en grund, genom att ge dig själv trygga förutsättningar och roliga spelalternativ, så är det dags att börja fila på detaljarbetet. Är du ute efter så generösa odds som möjligt, eller så säkra odds som möjligt, kan det vara en bra idé att ha lite is i magen och inte satsa pengar för långt i förtid.

För idrotter där utövarna tävlar individuellt mot varandra är det inte ovanligt att oddsen ändras hela vägen fram till matchstart. Sådant som småskavanker, plötsliga formtoppar eller -dippar m.m. kan göra att oddsen går i en riktning du inte hade kunnat förutspå. Det kan med andra ord presentera sig en och annan oväntad möjlighet om du inte har för bråttom.

Gå på mer än bara känsla

Det finns ett värde i att alltid spela på sina favoritspelare oavsett deras chanser, men är du ute efter att faktiskt spela hem några slantar så behöver du gå på mer än bara magkänslan. Studera spelarnas statistik och resultat upp till matchen du tänker betta på för att göra en så opartisk bedömning som möjligt.

Se dock till att du inte stirrar dig helt blind på statistiken. Ett dåligt resultat behöver exempelvis inte betyda att en stjärna är på väg in i en svacka, det kan helt enkelt varit något som bara störde spelaren just den dagen. I din research bör du alltså försöka ta reda på anledningarna till att resultaten och statistiken ser ut på ett visst sätt.

Ju grundligare efterforskningar du gör desto troligare är det att du kommer vara framgångsrik med ditt spelande. Men som vi tidigare nämnt, det viktigaste är att du spelar ansvarsfullt och har roligt.

Senaste nytt