Årets andra Grand Slam: Franska Öppna

Den 22 maj påbörjas årets andra Grand Slam-turnering och avgörs den 5 juni i Paris. Mästerskapet är den enda Grand Slam-turneringen som avgörs på grus, vilket roligt nog gjort att Franska Öppna ibland kallas för världsmästerskapet i grustennis. Några av favoriterna inför årets turnering är Rafael Nadal, Novak Djokovic och Carlos Alcaraz.

Franska Öppna lockar årligen tusentals åskådare och som tennisfan är du säkerligen en av dessa. Låt oss kika närmre på årets andra Grand Slam-turnering, vilka lag som deltar och vilka som är favorittippade bland bettare.

Att krydda till upplevelsen med betting under Franska Öppna är nämligen något allt fler får upp ögonen för. Inte minst i Sverige där betting utan svensk licens blivit en fluga de senaste åren. Väljer du att betta på den populära Grand Slam-turneringen är det dock viktigt att du är medveten om de risker som finns med spel om pengar.

Franska Öppna

Franska Öppna är en stor tennisturnering som hålls i slutet av maj och början av juni varje år på tennisarenan Stade Roland-Garros i Paris, Frankrike. Det är det främsta tennismästerskapet på grusbana i världen och den andra av fyra årliga Grand Slam-turneringar. De andra tre är Australian Open, Wimbledon och US Open. Franska Öppna anses allmänt vara den mest fysiskt krävande tennisturneringen i världen på grund av det faktum att den arrangeras på just en grusbana.

Den är även en av de äldsta tennisturneringarna i världen. Den första turneringen ägde rum 1891 i Paris, då under namnet “Franska mästerskapen”. Vid denna tidpunkt var mästerskapet endast öppet för medlemmar i franska tennisklubbar, och så förblev det fram till 1924. Under de första åren spelades turneringen på olika arenor och på olika underlag, men sedan 1928 har Franska Öppna endast spelats på grusbanor.

Ett avgörande ögonblick för Franska Öppnas historia ägde rum i 1968 när Roland-Garros blev den första Grand Slam-turneringen som gick in i Open Era. Nu kunde både proffs och amatörer tävla tillsammans. Efter detta har turneringens förändringar varit mestadels små.

Topp 3 oddsfavoriter inför Franska Öppna

Som alltid finns det tennisspelare som förväntas klara sig längre än andra. Under Franska Öppna finns det framför allt tre oddsfavoriter:

Rafael Nadal

Rafael Nadal är den absoluta favoriten att vinna i Frankrike, vilket i så fall blir hans 14:e Franska Öppna-titel. Det är inte att ifrågasätta när man ser på hur mycket Nadal bevisat för världen, för att inte tala om att han är den absolut främsta spelaren i turneringens historia. Sedan debuten på Roland-Garros 2005 har Nadal vunnit 100 matcher på Paris ikoniska tennisbana och endast stått inför tre förluster. 

Novak Djokovic

Väldigt få tennisspelare kan skryta med att de besegrat Nadal på de franska grusbanorna, men Djokovic är ett undantag. Den serbiska tennisstjärnan har åstadkommit det otänkbara hela två gånger, först i 2015 och sedan igen i 2021. Men även om Djokovic är en otroligt begåvad spelare har han inte varit så synlig under denna säsong. Därför är det svårt att säga hur han kommer prestera i maj.

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz kom från ingenstans och har idag lyckats fått ett seriöst erkännande världen över efter sin seger i Miami Open 2022. Men Miami Open var inte hans enda framgång: han har tidigare vunnit Rio Open och tog sig även till semifinal i Indian Wells Masters. Den unga spanjoren har bevisat att han klarar sig långt bland några av världens bästa tennisspelare, men det råder fortfarande en viss osäkerhet kring hur långt kan nå under Franska Öppna.

Populära spelmarknader under Franska Öppna

Det finns massor av spännande spelmarknader att dra nytta av när startskottet för Franska Öppna går. Alla de klassiska spelmarknaderna för tennis är tillgängliga och dessa bör studeras noggrant innan man placerar några insatser, inte minst på grund av konsekvenserna av att spela på en grusplan. Nedan listar vi några av de mest populära spelmarknaderna under Franska Öppna.

Matchresultat

Matchresultatet är ett klassiskt spelalternativ för tennis men i Franska Öppna kan det ibland vara svårare att förutse. Håll ett öga på hur favoriter har presterat i tidigare turneringar på grusbanor. Hur de spelade under föregående års Franska Öppna kan vara en bra indikator.

Vinnande spelare

Att satsa på detta spelalternativ innebär att du kammar hem en vinst genom att satsa rätt på vilken spelare du tror vinner hela turneringen. På så sätt representerar denna spelmarknad en långsiktig möjlighet. Men innan du väljer att satsa på vilken spelare du tror vinner hela turneringen är det viktigt att du är uppdaterad med de senaste oddsen.

Antalet tiebreaks

Tiebreak är ett avgörande game i tennis som används för att förkorta extremt långa set. Några tennisspelare tycks ha en grej för tiebreaks och när dessa spelar brukar man förvänta sig att setet går till tiebreak. Just därför kan denna spelmarknad vara intressant, inte minst för att den är unik för just betting på tennis.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.