Betting på tennis – såhär gör du för att öka dina chanser!

Fotboll och Basket må vara några av jättarna när det kommer till betting, odds men framförallt betting insättning med Bank ID och Swish är i ropet. Tennisen ligger även den i toppen och skiljer sig faktiskt en hel del mot vad lagsporterna gör. Vad tennis erbjuder som inte alltid är lika garanterat med de större lagsporterna är mer action. Där en fotbollsmatch kan gå 90 minuter eller mer utan ett enda mål, går det inte att undvika poäng och snabba vändningar i tennis. Att betta på tennis blir därför riktigt intressant när vi dyker ner i teorin. Vad är bäst, spela pre-match eller live? Vad borde man tänka på när man bettar på tennisodds.

En del av hur du ser till att betta rätt på tennis är genom att hålla dig uppdaterad om spelarna. I lagsporter är det enklare för en spelare att kanske inte prestera på topp, om laget ändå gör ett bra jobb. Men när det kommer till tennis är det max fyra spelare på planen samtidigt. Det betyder att spelarnas form, föregående matchresultat och eventuella skador är ännu viktigare att hålla koll på – de kan inte gömma sig bakom lagkamrater.

Tennis är trots bra möjligheter för pre-match betting, en sport som ger mest action och underhållning när man spelar live. Oddsen kan ändras väldigt snabbt, det är här din hemläxa om spelarna verkligen kommer till bra användning. Hur spelaren presterat i tidigare möten, har spelaren rest mycket innan matchen eller matchar inte motståndarens spelstil med den du vill betta på. Vem möter vem? Många brukar hålla ögonen på de stora spelarna och inte riktigt bry sig om de mer okända spelarna, vilket kan vara ett missat tillfälle att spela på en stark oseedad spelare.

Det finns ett värde i att alltid spela på sina favoritspelare oavsett deras chanser, men är du ute efter att faktiskt spela hem några slantar så behöver du gå på mer än bara magkänslan. Studera spelarnas statistik och resultat upp till matchen du tänker betta på för att göra en så opartisk bedömning som möjligt.

Se dock till att du inte stirrar dig helt blind på statistiken. Ett dåligt resultat behöver exempelvis inte betyda att en stjärna är på väg in i en svacka, det kan helt enkelt varit något som bara störde spelaren just den dagen. I din research bör du alltså försöka ta reda på anledningarna till att resultaten och statistiken ser ut på ett visst sätt.

Men som vi tidigare nämnt, det viktigaste är att du spelar ansvarsfullt, har roligt och kan göra betting insättning med BankID och Swish.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.