Kul fakta och rekord om tennis

Sport fascinerar människor världen över och de allra flesta är överens om att det är spänningen som man är ute efter på ett eller annat sätt. För att öka spänningen lite kan man betta på annat än just slutresultatet, här kommer lite kul kuriosa om tennis som kanske kan inspirera lite.

För att öka på spänningen rejält kan man betta på resultatet eller andra delar av en match. Det kan vara allt ifrån vem som har hem flest servar till poängställningen efter första gamet. För den som inte är van att spela på matcher är det en hel del att lära sig, och ju mer man kan desto roligare blir det. Vill man spetsa till det extra kan man spela på casino med odds och även läsa på och lära sig en hel del saker som är bra att veta innan man börjar. 

Flest OS- medaljer

Den som har spelat hem flest OS medaljer är den fantastiska Venus Williams med totalt fem stycken mellan åren 2000 – 2016. Systern Serena har fyra OS medaljer. Det finns en kvinna till som har fem medaljer från det mest prestigefyllda spelen, Kathleen ”Kitty” McKane Godfree som var aktiv på 1920 talet. 

En svensk har tagit hem fyra medaljer, Gunnar Setterwall vid spelen 1908 och 1912. 

Snabbaste servebollen

Att det går snabbt när proffsen servar har alla som sett en match förstått, men har du koll på hur snabbt det faktiskt går? Den snabbaste bollen som är uppmätt med en laser är från maj 2012 i Syd Korea och sattes av australiensaren Samuel Groth. Den servebollen kom upp i 262,9km/h vilket kan jämföras med damernas rekord som innehavs av tyska Sabine Lisicki vars serve kom upp i 210,8 km/h 2014 i Kalifornien.

Längsta tennismatchen

Att tennis inte har någon sluttid blev uppenbart när Nicolas Mahut (Frankrike) och John Isner (USA) möttes i Wimbledon 2010. Matchen tog totalt 11h och 5min av spel innan amerikanen tog hem spelet med 68–70. Man fick avbryta spelet efter ca 4-5h spel varje dag för att dagsljuset började ta slut och det tog tre dagar innan det avgjordes. Under den matchen slogs en hel del andra rekord också, det finns gott om artiklar om det om du vill läsa mer. 

Udda rekord med tennisbollar

Att det finns knasiga rekord vet man ju, vi hittade tre stycken som involverar tennisbollar. Goldenretriverhanen Finley som bor med sin familj i staten New York med sin familj är stolt innehavare av Guiness World Record i antal tennisbollar i munnen, 6st får han in på en och samma gång. 

2020 var det dags för David Rush och Jonathan Hannon att sätta ett världsrekord genom att fånga tennisbollar i en hink på huvudet. På en minut fick dom i 107st i hinken, detta gjordes för att få uppmärksamhet kring ett välgörenhetsprojekt. 

Italienaren Silvio Sabba slog 2017 sitt eget rekord i hur snabbt man kan bygga en pyramid av 20st tennisbollar. Det tidigare rekordet var på 17,04 sek och nu slog han till med fantastiska 11,44 sek! En sänkning med över 5 sekunder! 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.