Många racketsporter att välja mellan

Om man är sportintresserad och gillar tennis så har man i regel rätt mycket att välja mellan. Det spelas turneringar och matcher som sänds online och på TV varje vecka. Men om man inte får nog av sport genom tennisen så finns det en rad olika racket sporter att välja mellan.

Tennis är en spännande sport. Det är intensiva matcher och svetten rinner ner för pannorna på spelarna. De kämpar och vi som tittar njuter av att se dessa atleter visa den bästa formen av sporten som spelas. Som tennisälskare har man tur, det visas matcher och turneringar på TV och online ofta. Men det räcker inte för alla.

Vissa vill ha mer. För att göra det mer spännande så väljer många att spela på en av de sidor som finns på bonus-kampanjkod.se. Andra vill ha mer racketsport. Den sista kategorin människor tittar då ofta mot de systersporter som tennisen har. Vi ska gå igenom några av dem i denna text och förklara tjusningen med dem.

Alternativ till tennis

Det finns en rad olika racketsporter som är minst lika spännande och engagerande som tennis.

Badminton

Badminton har en del gemensamt med tennis. Det spelas med rack och man står på vars sin sida av ett nät. Man kan spela både singel och dubbelmatcher. Men i övrigt skiljer den sig. Nätet sitter betydligt högre. Sen spelar man med en boll som snarare är en kon med en knopp av ett tyngre material i toppen, och en kropp av plastfjädrar. Det är en intensiv sport som är lätt at sätta sig in i.

Pingis

Pingis har alltid varit stor i Sverige. I uppehållsrum och fritidsgårdar har unga generationer drillats i pingis. Man har sett upp till de stora stjärnorna som JO Waldner. Det är en sport som kräver en del av den som spelar för att bli bra. Men som samtidigt kan spelas av nybörjare. Till skillnad från tennis så spelas pings på ett speciellt bord. Bordet delas i tu av ett lågt nät. Man spelar med gummibeklädda rack och med en lättviktsboll.

Sporten är intensiv och känslofylld. Om man har spelat själv så vet man hur frustrerad man kan bli för missade bollar och tappade poäng.

Squash

Denna racketsport spelas inte med ansiktet mot motståndaren, utan bredvid honom eller henne. Man spelar mot en stor vägg där man ska träffa bollen. Bollen är betydligt hårdare och mindre än en tennisboll och det krävs rejält med kraft för att få in en lyckad träff. Sporten har inte blivit en stor publiksport i Sverige men många svenskar spelar på sin fritid. Squash är även det en väldigt intensiv sport och den kräver en god fysik för att orka en hel match.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.