Novak Djokovics största hot i US Open

Mellan den 30 augusti och den 12 september i år går den 141: a US Open turneringen av stapeln på Flushing Meadows i New York. Förra året blev Novak Djokovic diskvalificerad från US Open. I ett temperamentsfullt utbrott sköt han i väg en boll som av misstag träffade och skadade en linjedomare. I år är den 34-årige serben rankad som storfavorit.

Trots sitt hetsiga humör, så är Novak en oerhört skicklig tennisspelare. Denna serbiska 34-åring har i år vunnit tre av de fyra Grand Slam-turneringarna. Har han otur riskerar han att missa chansen till en Grand Slam tack vare axelskadan han ådrog sig under de olympiska spelen. Förhoppningsvis ger valet att dra sig ur turneringen i Cincinnati tillräckligt med vila och återhämtning.

Grand Slam

Att vinna en Grand Slam innebär att man vunnit alla fyra Grand Slam-turneringarna, det vill säga:

·    Australian Open

·    Roland Garros

·    Wimbledon

·    US Open.

Att vinna en Golden Slam innebär att en spelare vunnit alla de fyra Grand Slam-turneringarna och OS-guld under samma år. Djokovic hade chansen i år att ta hem en Golden Slam, men förlusten i Tokyo grusade den chansen.

US Open

US Open spelades för första gången 1881. Då spelade man på gräs, vilket man faktiskt gjorde ända fram till 1974. Mellan 1975 och 1977 testade man att spela på grus, men numera spelas den på hardcourt. Jimmy Connors, Pete Sampras och Roger Federer har alla tre vunnit turneringen fem gånger vardera.US Open är den sista stora turneringen för säsongen. Djokovic har vunnit turneringen 2011, 2015 och 2018. Han har två vinster kvar för att tangera sin barndoms stora idol, Pete Sampras fem titlar.

Novaks konkurrens

Konkurrensen har krympt nu när för det första Roger Federer har meddelat att han missar US Open på grund av en knäoperation. Han säger att han kommer att hoppa på kryckor flera månader framöver. För det andra har Rafael Nadal meddelat att han avslutar säsongen på grund av sin fotskada han ådrog sig under Franska mästerskapen i våras.

Djokovic hyllar sina motståndare

Djokovic hyllar Nadal och Federer och säger att det är tack vare dem han är där han är idag. De ”stora tre” har fram till dags dato vunnit tjugo Grand Slam-titlar vardera. Vinner Djokovic på Flushing Meadows i New York kommer han att fullborda en fulländad Grand Slam-säsong. Det är bara den australiensiske Rod Laver som tidigare har lyckats med bedriften att ta hem en kalender Grand Slam, en bedrift han dessutom har lyckats med två gånger.

Experter verkar eniga

Ska man tro experter runtom i världen så verkar ryssen Daniil Medvedev vara Novaks största hot när det gäller att vinna US Open. Den 25-årige ryssen är rankad tvåa och kan på allvar hota Djokovic. Kan Novak däremot hålla sitt temperament i schack och kroppen skadefri, kan han mycket väl ro hem sin 21:a Grand Slam-titel. Dessutom en äkta Grand Slam, det vill säga att han vunnit alla fyra turneringarna under samma spelsäsong.

Betta på tennis

Det är inte bara trav och fotboll som lockar till engagemang och betting. Även tennis väcker idag ett enormt intresse för spel. Du kan betta på resultatet inför matcher, men du kan också livebetta. Det innebär helt kort att du kan spela på en match medan den pågår. Om inte annat kan du alltid testa Lången.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.